Deložacija braće Drobac političko pitanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2011, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deložacija braće Drobac političko pitanje

ZAGREB -

U seriji tekstova o malverzacijama u dobijanju vojnih stanova, "Večernji list" piše i o izbacivanju iz stana braće Momira i Branimira Dropca koje je postalo političko pitanje jer se u taj stan od devedesetak kvadrata kasnije uselila premijerka Hrvatske Jadranka Kosor.

"Dropce smo deložirali jer su imali previše kvadrata pošto su im ranije umrli otac i majka", za Večernji je izjavio Tomislav Klanac, tadašnji šef potkomisije za dodelu stanova, ističući da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je tako propisano pravilnicima.

Braća Drobac nisu se suprotstavila takvoj odluci, samo su tražila da novi stan ne bude previše udaljen od njihovog stana u naselju Ravnice, u istočnom delu grada, rekao je Klanac, koji negira da je braću iko maltretirao.

Klanac tvrdi da su braća, od kojih je kasnije Branislav počinio samoubistvo, skokom sa solitera u Ivanićgradskoj ulici gde im je bio stan, imala pravo na otkup stana jer je njihov otac legalno dobio stanarsko pravo od JNA.

Klanac negira tvrdnje Momira Dropca da su imali samo tri dana za iseljenje, da su bili maltretirani i da nisu dobili dokumenta i ugovore.

On kaže i da ne zna da je stan u Ivanićgradskoj bio u lošem stanju, a da je u stan u Šeferovoj ulici na Ravnicama useljen Drago Severin, vojni invalid sa ženom i decom koji je živeo u Ivanićgradskoj, što je bilo po propisima.

Večernji list piše da se Severin iselio iz stana u koji se, na osnovu odluke ministarstva odbrane, odnosno tadašnjeg ministra Gojka Šuška uselila Jadranka Kosor koja je živela u toj ulici i koja je taj stan i otkupila.

Mediji su podsetili da je Šušak imao ekskluzivno pravo dodele stanova i izvestili da je stan otkupljen po manjoj ceni od važećih propisa.

Državni tužilac Mladen Bajić u otkupu stana nije našao ništa nezakonito.

Nakon smrti Branislava, Momir Drobac je u teškoj socijalnoj situaciji i živi od sakupljanja i prodaje boca.

Pitanje njegovog položaja postavili su Srpsko narodno veće i Milorad Pupovac koji su mu pokušali pomoći i koji sad urgiraju za dovođenje struje u stan u kome Momir živi.

Večernji list iz svojih je vojnih izvora dobio potpunu evidenciju o 39.542 vojna stana koje je Ministarstvo odbrane dobilo ili samo gradilo.

"Večernji list" do sada je pisao o marifetlucima oko dobijanja stanova povezanim sa šefom hrvatske privredne komore Nadanom Vidoševićem ili generalom Slobodanon Praljkom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.