Dell predstavio nove laptopove i tablete ali i buduće planove

Izvor: B92, 21.Jan.2014, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dell predstavio nove laptopove i tablete ali i buduće planove

Kompanija Dell predstavila je na tržištu Srbije nove modele laptop računara iz Inspiron 7000 serije, kao i nove Dell Venue 8 Pro i Dell Venue 11 Pro tablet uređaje.

Pored novih proizvoda, predstavnici ove kompanije su predočili poslovne planove za naredni period, navodeći da Dell nastavlja sa razvojem inovativnih rešenja koja će zadovoljiti i najzahtevnije potrebe korisnika i strateški je usmerena na transformisanje svog poslovanja i jačanje brenda.

„Pre više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od tri godine postavili smo cilj da postanemo vodeća kompanija u pružanju IT rešenja za korisnike širom sveta, podstičući ih da ostvare svoje pune potencijale kreiranjem proizvoda koji im omogućuju da povećaju produktivnost. Dell je danas znatno drugačija kompanija u odnosu na prethodnih nekoliko godina. Vrlo uspešno primenjujemo našu strategiju i potpuno smo usmereni na rast“, izjavila je Filipa Petrović, Marketing Manager SEE, Dell Central Emerging Europe.

Kompanija Dell će u narednom periodu snažno ulagati u četiri ključna područja:

- širenje portfolija rešenja i usluga za poslovne korisnike putem ulaganja u istraživanje i razvoj kroz dodatne akvizicije: očekuju se dodatna ulaganja u rešenja konvergentne infrastrukture, softver, cloud rešenja, razvoj i modernizaciju aplikacija, savetovanje i upravljanje sigurnosnim uslugama.

- povećanje pokrivenosti prodaje i jačanje odnosa s partnerima: cilj je povećanje pokrivenosti prodajom i proširenje partnerstava u programu Partner Direct. Značajno će se povećati ulaganja u edukaciju novih i postojećih prodajnih predstavnika, uključujući i prodajne partnere.

- širenje prisustva i povećanje konkurentnosti na tržištima u razvoju, uključujući zemlje BRIC-a (Brazil, Rusija, Indija i Kina). Planira se širenje u drugim delovima Azije, Latinske i Južne Amerike, srednje i istočne Evrope, na Srednjem Istoku i u Africi.

- rast u segmentu personalnih računara i tableta kako bi povećali ponudu.

„Dell neprestano jača svoju poziciju na tržištu. Nedavno smo zauzeli prvo mesto u prodaji monitora u svetu, a sa novim modelima Inspiron računara i Venue Pro tablet uređaja korisnicima smo ponudili rešenja u potpunosti prilagođena njihovim potrebama,“ naglasio je Zoltan Borsi, Distribution Channel Manager for Hungary and Adriatic.

U drugoj polovini prošle godine Dell je osvežio portfolio svojih računara. Modeli Inspiron serije 7000 su do sada najtanji i najjači računari iz Inspiron linije, dok 11-inčni modeli serije 3000, zahvaljujući tankom dizajnu i izuzetnom trajanju baterije lako drže korak sa korisnicima, gde god se oni nalazili. Novost u portfoliju kompanije Dell predstavljaju tableti Venue Pro od 8 i 11 inči, bazirani na Windows operativnom sistemu.

Nove serije Inspiron računara

Inspiron prenosni računari serije 7000 imaju snažne performanse u kombinaciji sa tankim, elegantnim dizajnom. Svi laptop uređaji Inspiron serije 7000 dolaze sa Corning Gorilla Glass NBT ekranom osetljivim na dodir, uz mogućnost rada sa 10 prstiju.

Efikasnost rada je znatno unapređenja zahvaljujući četvrtoj generaciji Intel procesora (Core i5 i i7), a SSD opcija (kod modela Inspiron 15 i Inspiron 17) omogućava redukovanje vremena pri pokretanju računara i učitavanju aplikacija.

Laptop Inspiron serije 3000 ima ekran dijagonale 11,6 inča, koji je osetljiv na dodir sa kapacitetom za rad sa 10 prstiju, opcijom za poništavanje šuma i dual-array mikrofonima kako bi razgovori preko web aplikacija bili razumljivi čak i na javnim i bučnim mestima.

Dell Venue pro tablet uređaji

Dell Venue 8 Pro i Dell Venue 11 Pro tableti opremljeni su Windows 8.1 operativnim sistemom i spajaju visok nivo performansi i dizajna, kao i mogućnost integracije u postojeće korporativno informatičko okruženje sa potpunom kompatibilnošću sa postojećim Windows aplikacijama i integracijom Office sistema. Oba Dell Venue Pro tablet uređaja bazirana su na Intel tehnologiji koja osigurava veliku procesnu snagu i dugo trajanje baterije.

Tablet Dell Venue 8 Pro karakteriše izuzetan HD IPS ekran, HSPA+ opcije i dugo trajanje baterije. Venue 8 Pro dolazi u elegantnoj crnoj boji i kao opciju nudi Dell Active Stylus olovku.

Tablet Dell Venue 11 Pro spaja fleksibilnost 2-u-1 računara sa snagom ultrabook-a, udobnosti tastature i iskustvom stonog računara. Uređaj poseduje bateriju koju može zameniti korisnik, a veliki Full HD ekran sa širokim uglovima gledanja čini čitanje i kreiranje sadržaja vrlo jednostavnim.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dell predstavio nove laptopove i tablete ali i buduće planove

Izvor: B92, 21.Jan.2014

Kompanija Dell predstavila je na tržištu Srbije nove modele laptop računara iz Inspiron 7000 serije, kao i nove Dell Venue 8 Pro i Dell Venue 11 Pro tablet uređaje...Pored novih proizvoda, predstavnici ove kompanije su predočili poslovne planove za naredni period, navodeći da Dell nastavlja sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.