Deli paketiće više od 20 godina

Izvor: S media, 30.Dec.2011, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deli paketiće više od 20 godina

Posao koji traje nekoliko dana: Po zanimanju prevodilac, Milan Milunović je odlučio da se isproba u još jednom poslu - da mališanima širom grada donosi radost i veselje.

Deda Mrazevi i Baba Mrazice se trkali u centru grada (VIDEO/FOTO)

Pismo Deda Mrazu staro 100 godina

Pogledajte: 250 Deda Mrazova jurilo na skijama (VIDEO)

Milan Milunović (48) je dvogodišnjem Savi otac, ali je ostaloj beogradskoj deci - „deda"! Milunović, koji je po zanimanju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prevodilac, već 23 godine u kostimu Deda Mraza po pozivu donosi deci paketiće i to radi najduže od svih kolega u glavnom gradu.

U avanturu „dedamrazovanja" Milan Milunović ušao je da bi popunio budžet koji se smanjivao u vreme prednovogodišnje euforije. Međutim, vremenom je počela da mu prija radost, koju za praznike donosi mališanima.

Lepa, a teška uloga

- Za doček 1988. godine palo mi je na pamet da dam oglas u kome se kaže da Deda Mraz dolazi po pozivu. Tada je to bilo nešto novo i neobično, a interesovanje ogromno. Nisam sve mogao da postignem sam i morao sam da angažujem rođaka kako bismo sve obišli do dočeka - priča za Pres Milan, koji ostalih trista i kusur dana živi od prevođenja tekstova sa engleskog i nemačkog jezika.

Kaže da uloga Deda Mraza nije nimalo laka, posebno kada se po velikom snegu i ledu mora stići na određeno mesto u tačno vreme. Znao je da napravi i tridesetak poseta dnevno, kako bi stigao da obiđe svu decu koja su ga čekala.

- Često me zovu roditelji i pitaju da li dolazim na vreme, jer dete jedva čeka da stignem. Svakom mališanu posvetim dovoljno pažnje, a na nagovor roditelja ga posavetujem šta treba da uradi kako bi u narednoj godini bio bolji. Ja sam njihov drugar koji im donosi poklone i zato mene hoće da poslušaju - uveren je „deda" u crveno-belom kostimu.

Paketići koje će Milan ove godine podeliti mališanima drugačiji su od onih koje je delio na početku karijere. Nekada su ti paketići bili veće iznenađenje za dete, a danas su u njima igračke koje klinci traže da im roditelji kupe.

- Svako dete obeća da će u narednoj godini biti poslušnije i da će bolje jesti. Naravno, kaže da je zaslužilo paketić u godini koja se završava. Onda kada im predam poklon, za njih više nisam interesantan, jer sam svoje obavio i oni mogu da uživaju u onome što su dobili - prepričava Deda Mraz svoja iskustva sa terena.

Dirljivi trenuci

Sa raznim se dogodovštinama susretao Milan, a najdirljiviji trenutak bio je susret sa jednom slepom devojčicom, koja ga je, očarana njegovom posetom, neprestano milovala po bradi.

Prednovogodišnje slavlje koje je Milanu Milunoviću posebno ostalo u sećanju desilo se na Hipodromu, gde je za polaznike jahanja organizovana dodela paketića.

- Stigao sam na sankama koje su vukli konji, a veliki sneg i sanke prepune poklona upotpunile su pravi novogodišnji ambijent. Na toj dodeli paketića, koja se desila pre nekoliko godina, najlepše se sam do sada osećao - priča Milan.

Naš sagovornik kaže da je njegov dvogodišnji sin Sava još mali da bi shvatio šta radi njegov otac.

- Biće interesantno kada bude shvatio da je Deda Mraz zapravo njegov otac - rekao je, uz osmeh, Milunović.

(P r e s s)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.