Delević: Značajan korak ka statusu kandidata

Izvor: S media, 24.Feb.2012, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delević: Značajan korak ka statusu kandidata

Direktorka vladine kancelarije za evropske integracije Milica Delević ocenila je da je dogovor o regionalnom predstavljanju Prištine koji je postignut u Briselu značajan korak ka dodeljivanju statusa kandidata Srbiji 1. marta.

Delević je u izjavi Tanjugu istakla da je sada naophodno nastaviti postojeći nivo angažovanja i sačekati konačnu odluku.

"U pogledu mogućnosti za dobijanje statusa kandidata mislim da je dogovor značajan korak napred, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << naravno uz potvrdu primene svega onoga što je do sada dogovoreno, a o čemu su zemlje članice i evropske insitucije imale priliku da se od 9. decembra uvere", rekla je Delević Tanjugu.

Ešton i File: Veliki korak napred

S media saznaje: Beograd i Priština na istim skupovima!

Šta je Šutanovac napisao na Tviteru posle dogovora u Briselu (FOTO)

Prema njenim rečima, sam dogovor o regionalnom predstavljanju izuzetno je značajan, pre svega zato što omogućava slobodno učešće svih u regionalnoj saradnji, ali i zbog toga što za Srbiju to znači da može da učestvuje na regionalnim skupovima potpuno se posvećujući tematici tih skupova.

Na neki način, dodala je, dogovor je i pokazatelj da konzistentna saradnja i bolja komunikacija dovode do boljeg razumevanja i izgradnje većeg poverenja.



"Sve zajedno doprinelo je značajnom koraku ka pozitivnoj odluci o statusu kandidata, ali mislim da je i dalje važno nastaviti ovaj nivo angažovanja i sačekati sednicu Saveta ministara EU i Evropskog saveta početkom marta"
, podvukla je Delević.

Međutim, kako je naglasila, pitanje statusa kandiata nije konačan cilj Srbije.

"Konačan cilj je kretanje ka članstvu jer to omogućava najbolju zaštitu ekonomskih i drugih interesa Srbije. Treba nastaviti i reformeske procese i rešavanje problema sa kojima se suočavamo imajući u vidu da je to nešto što je važno za građane koji u Srbiji žive, a što onda omogućava i dalji napredak ka EU", navela je Delević.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.