Delegacija Vojske Srbije u poseti BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2010, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Vojske Srbije u poseti BiH

BANJA LUKA -

U višednevnoj poseti Bosni i Hercegovini boravila je delegacija Vojske Srbije, koju je predvodio načelnik Generalštaba, general potpukovnik Miloje Miletić s ciljem unapređenja regionalne saradnje, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane BiH.

Tokom razgovora sa načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga (OS BiH) general pukovnikom Miladinom Milojčićem istaknut je značaj bilateralne saradnje, regionalnih integracija, razmene iskustava iz mirovnih operacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reformi sistema odbrane i transformacije oružanih snaga.

Posebno je naglašena potreba za nastavkom edukacije kadra i širenju mogućnosti školovanja pripadnika Oružanih snaga BiH na Vojnoj akademiji i Centrima za obuku u Srbiji, kao i školovanju pripadnika Vojske Srbije u Trening centru za operacije podrške miru (PSOTC) u Butmiru.

Delegaciju Vojske Srbije primio je danas i ministar odbrane BiH Selmo Cikotić sa saradnicima.

Tokom ovog sastanka bilo je reči o mogućnostima širenja dosadašnje saradnje, koja je obostrano ocenjena kao izuzetno dobra.

Kao pozitivan primer uspešnosti međusobne saradnje, posebno su istaknuti rezultati u raznim vidovima školovanja, obuke i stručnog usavršavanja.

Takođe, je naglašena i zajednička potreba za širenjem svih vidova aktivnosti u okviru regionalne saradnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.