Delegacija Srbije u Pekingu, Vučić sa predstavnicima kineskih kompanija

Izvor: RTS, 13.Maj.2017, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Srbije u Pekingu, Vučić sa predstavnicima kineskih kompanija

Premijer Aleksandar Vučić predvodi delegaciju Srbije koja je stigla u Peking gde će učestvovati na samitu "Pojas i put". Vučić imao sastanak sa predstavnicima kompanije CNTC a očekuju ga brojni bilateralni susreti.
Odmah po dolasku u Peking, Vučić se sastao sa rukovodstvom kompanije CNTC sa kojima je razgovaro o mogućim investicijama u Srbiji.

"Premijer Vučić je istakao važnost prisustva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što većeg broja kineskih investitora u Srbiji u cilju ekonomskog napretka obe zemlje", saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.
Predstavnici kompanije CNTC najavili su učešće u davanju neobavezujućih ponuda u procesu izdavanja koncesije za Aerodrom "Nikola Tesla" i izrazili interesovanje za ulaganje u infrastrukturne i druge projekte u Srbiji, u vrednosti oko pet milijardi američkih dolara.
Ova kompanija izrazila je interesovanje i za saradnju u oblasti trgovine, poljoprivredne proizvodnje i građevine.
Tokom večeri, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u Pekingu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. Sa njim će razgovari o odnosima u regionu i ekonomskoj saradnji.
Tokom posete Kini Vučić će se sastati i sa predsednikom te zemlje Si Đinpingom i premijerom Li Kećangom.
Imaće susrete sa predstavnicima dve kineske državne kompanije i jedne privatne firme koje su zainteresovane za ulaganja u RTB Bor.

Sa kineskim kopmanijama biće reči o i ulaganjima u aerodrom "Nikola Tesla" kao i o direktnoj liniji Beograd-Peking.
Delegacija Srbije u kojoj je nekoliko ministara potpisaće sporazume sa kineskim partnerima o saradnji u oblasti infrastrukture, izgradnji pruge Beograd-Budimpešta, izgradnji "Koridora 11" i "Fruškogorskog koridora" i saradnji u oblasti poljoprivrede, kulture i nauke.
Samit "Pojas i put" je posvećen ambicioznom planu Kine da kopneno i pomorski poveže Aziju, Evropu i Afriku.
To je prvi put da Kina organizuje skup tog formata, otkako je pre četiri godine kineski predsednik Si Đinping predstavio inicijativu za Novi put svile. Samitu prisustvuju šefovi država i vlada tridesetak zemalja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić stigao u Kinu, dogovor sa Erdoganom

Izvor: Mondo, 13.Maj.2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić imao je danas u Pekingu, gde je došao na Forum "Jedan pojas, jedan put", bilateralni susret sa predsednikom Turske, Redžepom Tajipom Erdoganom...Foto: Jason Lee/Pool Photo via AP..Srpski premijer i turski predsednik razgovarali su o ekonomskoj saradnji dve zemlje...

Nastavak na Mondo...

VUČIĆ U PEKINGU: Sastanak sa predstavnicima kompanije CNTC! NAJAVLJEN SUSRET SA ERDOGANOM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2017

Premijer Vučić je istakao važnost prisustva što većeg broja kineskih investitora u Srbiji..Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić započeo je posetu NR Kini sastankom sa predstavnicima kompanije CNTC sa kojima je razgovarao o mogućim investicijama u Srbiji...VUČIĆ SE OTVORIO KINESKOJ NOVINARKI:...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.