Izvor: B92, 03.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija SPS obišla mostove

Varvarin, Kruševac -- Delegacija Socijalističke partije Srbije obišla mostove, srušene ili oštećene u napadima NATO-a 1999.

Na mostovima Đunis, Varvarin, Trstenik, Jasika i Bivolje okupljeni gradjani su odali počast žrtvama napada NATO-a, a potpredsednik Glavnog odbora SPS-a Milutin Mrkonjić, koji je po okončanju sukoba rukovodio obnovom, izjavio je da je pet mostova u Rasinskom okrugu popravljeno za 95 dana.

Rasinski okrug danas su posetili i predsednik Izvršnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbora SPS-a Branko Ružić i kandidatkinja za poslanicu Svetlana Kitić.

"SPS će zaustaviti NATO u Srbiji"

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će ta stranka zaustaviti svaki prolaz NATO-trupa preko teritorije Srbije dok ne budu završeni pregovori o statusu Kosova.

Dačić je na predizbornom skupu SPS-a u Kruševcu rekao da nije slučajno to što je predsednik Srbije Boris Tadić baš sada potpisao sporazum koji omogućava prolazak NATO-trupa preko teritorije Srbije, kao ni prijem Srbije u NATO-program Partnerstvo za mir, iako Haškom tribunalu nije isporučen Ratko Mladić.

"Ne možemo zbog toga u Evropsku uniju, a možemo u NATO - razlog je taj što NATO-trupe treba da dođu, prođu kroz Srbiju i da kada se proglasi nezavisnost Kosova zaustave eventualnu reakciju vojske i Srbije", rekao je Dačić.

Dačić je dodao da će SPS, dok traju pregovori o statusu Kosova, zaustaviti prolaz NATO-trupa preko teritorije Srbije kako do toga ne bi došlo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.