Delegacija Rijeke u Skupštini Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2011, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Rijeke u Skupštini Novog Sada

NOVI SAD -

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas u novosadskom parlamentu zamenika gradonačelnika Rijeke Miroslava Matešića i člana Gradskog veća za privredu Rijeke Andriju Vitezića i sa njima razgovarao o budućoj saradnji dva grada.

Tokom razgovora istaknuta je spremnost da se saradnja, pored kulture i sporta, proširi i na privredu, a kao potvrda toga, za jun je dogovorena poseta novosadskih privrednika Rijeci gde će se održati niz sastanaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa privrednicima iz tog hrvatskog grada i okoline.

Predsednik Skupštine Novog Sada i zamenik gradonačelnika Rijeke ocenili su da je iniciranje saradnje dva grada bio "pun pogodak", a na sastanku je precizirano da će se kontakti u okviru kulturnih ustanova Novog Sada i Rijeke nastaviti i istovremeno proširivati.

Delegacija hrvatskog grada, u okviru boravka u Novom Sadu, posetila je i Poljoprivredni sajam.

Gradonačelnici Rijeke i Novog Sada, Vojko Obersnel i Igor Pavličić, početkom februara ove godine potpisali su Inicijativu za uspostavljanje prijateljske saradnje, a ona se do sada bazirala na saradnji kulturnih ustanova, Sterijinog pozorja i Festivala malih scena Rijeka, Srpskog narodnog pozorišta i Hrvatskog narodnog kazališta Ivan pl. Zajc, kao i Muzeja Grada Novog Sada i Muzeja Grada Rijeke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.