Dela austrijskih umetnika na izložbi Žudnja za stvarnim

Izvor: Blic, 18.Apr.2012, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dela austrijskih umetnika na izložbi "Žudnja za stvarnim"

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića od četvrtka je u sledećih mesec dana domaćin izložbe “Žudnja za stvarnim“ koja predstavlja mali deo nacionalne zbirke savremene austrijske umetnosti.

Izložba "Žudnja za stvarnim" predstavlja dela više od 20 austrijskih umetnika koji istražuju različite modele realnosti.

Autori se bave pitanjima stvarnosti i istine, dovode u pitanje zavodljivu silu vlasti i moći u društvu, pokreću pitanja o odnosu umetnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << realnosti i politike, zanimaju se za minimalne promene i intervencije... Kustos izložbe je Karin Cimer.

"Žudnja za stvarnim" predstavlja mali deo nacionalne zbirke nazvane "Artothek des Bundes”. Nakon 1945. sredstva iz budžeta za nacionalnu umetnost koriste se za formiranje velike kolekcije umetničkih dela koja se danas sastoji od skoro 30.000 radova. Austrijska država otkupljuje umetnička dela, imajući pri tom za cilj da podrži mlade umetnike.

Izložba će biti predstavljena u nekoliko zemalja. Nakon prve stanice, Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, postavka putuje u Meksiko, Kubu, Nemačku, Hrvatsku, Tursku i Rusiju.

Otvaranje u četvrtak

"Žudnja za stvarnim" biće otvorena sutra u 19 sati, a postavka se može pogledati do 20. maja. Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića na Dedinju otvorena je svakim danom, osim utorkom, od 12 do 20 sati.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izložba savremene austrijske umetnosti u Legatu Čolaković

Izvor: Blic, 19.Apr.2012, 10:55

U Legatu Čolakovića u Beogradu večeras će biti otvorena izložba radova savremenih austrijskih umetnika pod nazivom "Žudnja za stvarnim". Izložba, kako se navodi u najavi Muzeja savremene umetnosti, predstavlja dela austrijskih umetnika koji istražuju različite modele realnosti. .."Žudnja za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.