Izvor: B92, 30.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Del Ponteova razočarana držanjem Beograda

Berlin -- Glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte razočarana je držanjem Srbije i Crne Gore, jer smatra da vlasti u Beogradu ne ispunjavaju obećanja koja su joj data prilikom posete krajem maja. Kako je Del Ponteova rekla u ponedeljak u Berlinu u razgovoru sa novinarima, "nisu se potvrdila njena očekivanja da će saradnja sa novim vlastima Srbije i Crne Gore, koje su obećale izručenje svih optuženih do kraja godine, biti bolja".

Navodeći da "ima izvesno razumevanje" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za činjenicu da politički gledano nije lako da se data obećanja i ostvare, pogotovu s obzirom na činjenicu da se naredne godine održavaju i izbori, Del Ponteova je rekla da "dalja opravdanja Beograda ne može da prihvati jer je i sama pod pritiskom". Tužiteljka je rekla da najnovije informacije o tome da se bivši komandant bosanskih Srba Ratko Mladić nalazi u Srbiji uopšte nije prosledila vlastima u Beogradu, već drugim instancama, s obzirom na to da Beograd na dosadašnja slična ukazivanja nije reagovao na odgovarajući način. Del Ponteova se nada da će sadašnji pristup ipak uroditi plodom, odnosno, hapšenjem Mladića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.