Dekan: Doktorat Siniše Malog naučno validan

Izvor: Press, 10.Jul.2014, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dekan: Doktorat Siniše Malog naučno validan

"Da bi Fakultet organizacionih nauka odobrio određenu doktorsku tezu, postoje vrlo jasna i precizna pravila koja određuje Univerzitet u Beogradu. Svaki rad mora, na prvom mestu, da dobije saglasnost Komisije za doktorske studije Fakulteta a zatim i odgovarajuceg Veća naučne oblasti na Univerzitetu", rekao je Martić Tanjugu.



Kako je podvukao dekan FON-a, doktorat Siniše Malog prošao je svu proceduru predviđenu odredbama koje podrazumevaju doktorske studije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i dobio neophodne saglasnosti pomenutih komisija.

Martić takođe napominje da je doktorat bio dostupan na uvid javnosti mesec dana pre odbrane i da nije primljena nijedna primedba, dodajući da su sve doktorske teze i radovi zvanični i podležu sudu stručne i opšte javnosti i nakon njihove odbrane.

"Komisija Fakulteta organizacionih nauka, sastavljena od eminentnih profesora FON-a i Ekonomskog fakulteta, a čija su uža naučna delatnost upravo teme koje obrađuje pomenuta doktorska disertacija, pozitivno je ocenila rad i izjasnila se da ima dovoljno naučnih doprinosa koji su neophodni za sticanje zvanja doktora nauka, što je potvrđeno i na Veću naučne oblasti Univerziteta", podvukao je Martić.

Kako je objasnio, izrada disertacije podrazumeva korišćenje relevantne literature, ali i postojanje originalnih naučnih doprinosa.

On je dodao i da ne postoji odredba o dozvoljenom obimu citata u jednom naučnom radu, a pri izradi doktorata ne samo da je poželjno već je i neophodno konsultovati široku stručnu literaturu, što podrazumeva i razmatranje tuđih doprinosa u vezi sa postavljenom tezom.

"Osnovni kriterijum pri vrednjovanju validnosti jednog doktorskog rada je postojanje i odbrana originalnih naučnih doprinosa, što pomenuti rad sadrži. Stručna Komisija je, dakle, na osnovu svih relevantnih kriterijuma, utvrdila da je doktorat naučno validan", zaključio je Martić.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Dekan: Doktorat Siniše Malog naučno validan

Izvor: Politika, 10.Jul.2014

BEOGRAD – Grupa autora osporila je na sajtu Peščanika doktorat gradonačelnika Beograda Siniše Malog, a dekan Fakulteta organizacionih nauka dr Milan Martić odgovora da je doktorat naučno validan i da je prošao svu proceduru predviđenu odredbama koje podrazumevaju doktorske studije...„Da bi...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.