Dejvis kup: Švajcarcima salatara

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2014, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvis kup: Švajcarcima "salatara"

Rodžer Federer doneo je Švajcarcima prvu "salataru" u istoriji! On je poslednjeg dana finala savladao Rišara Gaskea sa 3:0 (6:4, 6:2, 6:2).

Radost Federera i selektora Lutija

 

Povreda ruke prve singl opcije "trikoloa", Žoa-Vilfreda Conge, primorala je Gaskea da izađe na teren popularnom Fedeksu.

 

Stanislas Vavrinka doneo je početno vođstvo Švajcarcima trijumfom nad >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Congom (3:1), da bi u narednom duelu Gael Monfis napravio iznenađenje savladavši Federera (3:0). "Meč loptu" doneli su upravo singl igrači Švajcaraca u dublu protiv Žilijena Benetoa i Gaskea (3:0).

 

"Zemlja čokolade" uspela je da trijumfuje prvi put u istoriji, pošto je davne 1992. godine poražena od selekcije SAD (3:1).

 

Dokazali su Federer i Vavrinka da ih nije uzdrmao sukob u polufinalu završnog Mastersa u Londonu i ispunili obećanje da ovu priliku neće propustiti, s obzirom na činjenicu da imaju dva igrača u top 5.

 

Rodžer Federer upotpunio je neverovatnu kolekciju novim trofejom. U blistavoj karijeri osvojio je 17 Gren slem titula, 82 titule ukupno i srebro na Olimpijadi.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Istorijski trofej za Federera i Švajcarce (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Nov.2014

Sajdžije meč pre kraja obezbedili prvu Dejvis kup titulu pošto je njihov najbolji teniser savladao Rišara gaskea rezultatom 3:0 u setovima..Teniska reprezentacija Švajcarske prvi put u istoriji osvojila je Dejvis kup, pošto je u finalu tog takmičenja stekla nedostižnu prednost od 3:1 protiv domaće...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.