Dejanović: Socijalnim dijalogom rešiti sporna pitanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2010, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanović: Socijalnim dijalogom rešiti sporna pitanja

BEOGRAD -

Predsednica Skupštine Slavica Đukić - Dejanović izjavila je danas, u razgovoru s liderom Saveza samostalnih sindikata Ljubisavom Orbovićem, da se socijalnim dijalogom mogu rešiti sporna pitanja koja se odnose na predložene izmene Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.

Đukić - Dejanović je konstatovala da aktivnosti koje predstavnici sindikata planiraju mogu dati nadu za iznalaženje zajedničkog rešenja i sindikata i predlagača i poslanika, a u interesu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svih građana Srbije.

Svaki predlog koji uđe u skupštinsku proceduru može se, rekla je ona, amandmanima izmeniti, navedeno je u saopštenju Skupštine Srbije.

Orbović je predsednicu srpskog parlamenta obavestio da je taj sindikat zainteresovan da pokrene referendumsku proceduru za povlačenje predloženog zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju iz skupštinske procedure.

On je objasnio da je nezadovoljstvo sindikalaca fokusirano na tri segmenta - strah od strmoglavog pada penzija u bliskoj budućnosti, neosnovan zahtev da se produži radni vek za žene i pitanje beneficiranog radnog staža.

Predložena zakonska rešenja koja se odnose na beneficirani radni staž bi, kako je rekao, sve zaposlene koje imaju pravo na tu vrstu beneficije dovela u istu ravan.

Orbović je predsednici Skupštine predočio i da procedura donošenja predloga zakona nije ispoštovana, jer kako je rekao, predlozi i sugestije sindikata nisu uvažene, a javna rasprava je izostala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.