Dejan Vuk Stanković: Treba da idemo ka stabilizaciji prilika, da ne da se podgrevaju političke suprotnosti

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 16:41

Dejan Vuk Stanković: Treba da idemo ka stabilizaciji prilika, da ne da se "podgrevaju političke suprotnosti"

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković izjavio je danas da nije vreme za političke sukobe.

On dodaje i da je ulazak u zonu stranačkih borbi jedan kontraritam u odnosu na društvene izazove, gde teško da može da profitira onaj koji propagira izlazak na ulice i demonstracije.

Stanković je rekao za Tanjug da su masovne pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu isuviše traumatične stvari koje zahtevaju da se društvo pojavi kao jedinstveno, sa jasnom svešću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o tome šta se dogodilo i kako da se ubuduće spreči da se ovakve tragedije dogode

Stanković smatra da se opozicija "hrani negativnom opsesijom" predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Na to će vladajuća većina vrlo brzo odgovoriti sa pričom o mogućnosti raspisivanja izbora, jer opozicija kao da ih priziva", tvrdi Stanković.

"Ništa se neće rešiti demonstracijama, a problemi ostaju, iako će se neko danas verovatno pošteno izvikati na ulicama Beograda i podići tenziju", rekao je Stanković.

Stanković je istakao da kao društvo treba da idemo ka stabilizaciji prilika, a ne da se "podgrevaju oštre političke suprotnosti". On smatra da određeni skup mera, sa kojima je država izašla, treba primeniti i u nekim segmentima korigovati i dopuniti.

Stanković je rekao da je građanima potrebna postepena revitalizacija normalnosti u funkcionisanju obrazovnog sistema, pogođenog tragedijom u OŠ "Vladislav Ribnikar" , kao i povraćaj osećaja sigurnosti građana koji je poljuljan masovnim ubistvom u Mladenovcu i njegovoj okolini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.