Dejan Ristić imenovan za vršioca dužnosti upravnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2012, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejan Ristić imenovan za vršioca dužnosti upravnika

BEOGRAD -

Vlada Srbije imenovala je danas istoričara i prevodioca Dejana Ristića za vršioca dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije.

To je na konferenciji za novinare, posle sednice Vlade, saopštio direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović, navodeći da Ristić već 10 godina radi u Ministarstvu rada i socijalne politike.

Vlada Srbije smenila je 20. januara upravnika Narodne biblioteke Srbije Sretena Ugričića, pošto joj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je upućen izveštaj Ministarstva kulture povodom slučaja Ugričića, jednog od potpisnika proglasa Foruma pisaca u kojem se izražava protivljenje "hajci" na crnogorskog pisca i savetnika predsednika crnogorskog parlamenta Andreja Nikolaidisa.

Ugričić je tada ministru kulture Predragu Markoviću dostavio tražene informacije u vezi sa stavovima Nikolaidisa, koji je nedavno u jednom autorskom tekstu napisao da bi aktiviranje eksploziva u dvorani "Borik" tokom proslave 20. godina Republike Srpske, kojoj su prisustvovali najviši državni zvaničnici Srbije i RS, bilo "civilizacijski iskorak".

Istoričar, prevodilac, autor više stručnih i naučnih radova

Istoričar i prevodilac Dejan Ristić savetnik je u Ministarstvu rada i socijalne politike, gde je zadužen za zaštitu vojnih memorijala i mesta stradanja i kulturu stradanja.

Autor je više stručnih i naučnih radova, a u okviru biblioteke "Baština ratnika", čiji je inicijator i pokrovitelj Ministarstvo, napisao je, između ostalog, pogovor za knjigu "Spisi o Srbima", najznačajnijeg francuskog pesnika epohe romantizma Alfonsa de Lamartina.

Član je vladine Komisije za razmatranje pitanja procene ratne štete pričinjene žrtvama Drugog svetskog rata.

Povodom nedavne sudske rehabilitacije princa, kneza namesnika, Pavla Karađorđevića, Ristić je medijima rekao da bi neka od glavnih ulica u Beogradu trebalo da dobije ime po knezu Pavlu, ali i da se nada da će se ispuniti želja kneginje Jelisavete Karađorđević da se njegovi posmrtni ostaci prenesu na Oplenac.

U telefonskom razgovoru za Tanjug, Ristić se ogradio da ne želi da daje izjave dok ne bude sprovedena uobičajena procedura primopredaje dužnosti.

Na pitanje gde će biti sutra, Ristić je odgovorio da je obeležavanje Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta u domenu njegovih aktuelnih nadležnosti u Ministarstvu i da će u tom svojstvu prisustvovati centralnoj manifestaciji državnog programa obeležavanja ovog datuma u Muzeju istorije Jugoslavije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Srbije uputiće narednih dana parlamentu zahtev za sazivanje vanredne sednice

Izvor: Blic, 26.Jan.2012

Vlada Srbije uputiće u narednih nekoliko dana Skupštini Srbije zahtev za održavanje vanredne sednice parlamenta, izjavio je danas šef vladine kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović...Mihajlović je na konferenciji za novinare rekao da na današnjoj sednici Vlade nije bilo razgovora...

Nastavak na Blic...

Dejan Ristić čelu Narodne biblioteke Srbije

Izvor: S media, 26.Jan.2012

Istoričar i prevodilac Dejan Ristić koji je danas imenovan za vršioca dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije je savetnik u Ministarstvu rada i socijalne politike, gde je zadužen za zaštitu vojnih memorijala i mesta stradanja i kulturu stradanja...Ristić je autor više stručnih i naučnih...

Nastavak na S media...

Ristić umesto Ugričića

Izvor: RTS, 26.Jan.2012

Istoričar i prevodilac Dejan Ristić imenovan za vršioca dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije. ..Vlada Srbije imenovala je istoričara i prevodioca Dejana Ristića za vršioca dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije, rekao je direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje...

Nastavak na RTS...

Imenovan v.d. upravnik Narodne biblioteke

Izvor: Radio 021, 26.Jan.2012

Vlada Srbije imenovala je danas istoričara i prevodioca Dejana Ristića za vršioca dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije.

Nastavak na Radio 021...

Imenovan v.d. direktora NBS

Izvor: SEEcult.org, 26.Jan.2012

Vlada Srbije imenovala je 26. januara za vršioca dužnosti direktora Narodne biblioteke Srbije istoričara Dejana Ristića, nakon nedavne smene Sretena Ugričića. Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva zahvalilo je u saopštenju Ugričiću za “postignute rezultate u prethodnom...

Nastavak na SEEcult.org...

Slučaj Ugričić: Povratak u partijski sistem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jan.2012, 19:06

Imenovanje javnosti potpuno nepoznatog Dejana Ristića za v.d. upravnika Narodne biblioteke Srbije, nakon ekspresne smene Sretena Ugričića, za kojeg je procenjeno da nije politički podoban, otvorilo je pitanje kriterijuma po kojima se postavljaju ljudi na čela ustanova kulture

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.