Deda svirao kralju, a ja otadžbini

Izvor: Vesti-online.com, 29.Sep.2017, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Deda svirao kralju, a ja otadžbini"

Od kada zna za sebe, Rade Radivojević je u svetu muzike. Odrastao je u porodici čuvenih crnotravskih muzičara, pa je od malih nogu sanjario o pesmama i uz pesme. Ostvario je impresivnu muzičku karijeru. Njegov autorski rad zabeležen je na više stotina CD-ova, trajnih radio-snimaka i u ogromnom broju TV emisija.

Povodom obeležavanja 40-godišnjice rada, PGP RTS je objavio trostruki album sa najznačajnijim ostvarenjima iz oblasti pop i narodne muzike. Teško je pobrojati nagrade >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koje je legendarni Rade dobio. Bio je pobednik festivala poput Beogradskog šlagera, novosadskog Zlatnog zvonceta, Beogradskog proleća, MESAM- a, bugarskog Zlatnog Orfeja, skopskog Evrofesta...

Na Slavjanskom Bazaru u Vitjebsku u Belorusiji učestvovao kao predstavnik Jugoslavije. Njegove kompozicije i aranžmani snimljeni su i izvode se u Nemačkoj, Rusiji, Finskoj, Francuskoj, Ukrajini, Austriji, zemljama Beneluksa. Dobitnik je posebnog priznanja za vrhunski doprinos u kulturi Republike Srbije.

Sticajem okolnosti, najslušaniju pesmu u zemlji komponovao je baš Rade i to "Volimo te, otadžbino naša", koju su otpevali Leontina Vukomanović i Milan Šćepović, tako da je on jedan od naših Ginisovih rekordera.

Za "Vesti" Rade otkriva detalje iz svog života, a vi možete saznati sve o tome, ako kliknete na linkove ispod, jer su vaše novine od sada u digitalnom izdanju i možete ih listati bilo gde da ste:

za Apple uređaje: https://appsto.re/de/XSioib.i

za android uređaje: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.publiss.client.p999R6wI!

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.