Deco, sklanjajte se sa igrališta, stiže investitor

Izvor: N1 televizija, 13.Okt.2018, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deco, sklanjajte se sa igrališta, stiže investitor

Još jedan u nizu protesta protiv urbanističkih rešenja grada Beograda. Meštani Mirijeva negoduju jer je uprava prestonice donela odluku da izgradi stambeno-poslovni kompleks na mestu parka i igrališta koje koristi oko 100 mališana i roditelja.

Izvor: N1

Stanari okolnih zgrada se protive toj odluci jer će novogradnja deci uskratiti prostor za igru, ali će napraviti i problem sa parkiranjem u, kako kažu, već prenatrpanom Mirijevu.

Da li su ovo poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << trenuci igre u tzv. mirijevskom parkiću? Po svoj prilici, igrariji ovde dolazi kraj, jer Grad Beograd je isplanirao: ne mestu igrališta nići će stambeno-poslovne zgrade.

“Ne, ne, ne dolazi u obzir”, izričita je Kristina Jovanovska koja živi u zgradi kraj parkića. Ona i njene komšije kivni su jer su prestonici od detinjstva mališana preči investitori.

“Koliko je prema tom projektu predviđeno vidim da ostaju samo ove ljuljaške i klackalice”, objašnjava nam stanarka Tijana Zdravković.

“Ovaj veliki teren gde deca svakodnevno igraju fudbal, voze bicikle, trotinete, to će nestati ako se bude realizovao ovaj plan. Takođe ovaj deo gde ponovo oživljavamo neke stare igre poput lastiša, preskakanja vijače, ni toga očigledno više neće biti”, upozorava ona.

Koliko su meštani vezani za parkić dokazuje i zidić od milošte nazvan “Mirkov zidić”.

Reč je o komšiji Mirku koji tu stalno okuplja ekipu, ali i redovno priskače u pomoć ukoliko zakaže klackalica ili ljuljaška.

“Mi kad tražimo zahtev da nam to poprave za decu, čeka se po 10-15 dana. Mirko to istog momenta ode i sve za decu popravi”, kaže Mirkov komšija Luka Krsmanović.

A osim zidića i igrališta, gradnjom višespratnica, okolnim stanarima stradaće i pogled.

“I ako mi zatvori pogled onda nek mi da stan negde u gradu. Jel tako? Mislim stvarno je bezobrazluk da se ovde zida”, smatra Kristina Jovanovska.

Luka Krsmanović poručuje nadležnima da planirani novi objekat pomere 100 metara više, u obližnju šumicu zbog koje, kako kaže, imaju problem sa komarcima i zmijama.

“Nek izmeste te investitore evo ovde, a nek nama ostave ovo za decu i za sve ovde i da nađemo neko kompromisno rešenje”, kaže on.

Stanari najavljuju i da će na vrata prestoničke uprave pokucati s peticijom.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Parkić u Mirijevu ustupa mesto stambeno-poslovnoj zgradi

Izvor: N1 televizija, 13.Okt.2018

Još jedan u nizu protesta protiv urbanističkih rešenja grada Beograda. Meštani Mirijeva negoduju jer je uprava prestonice donela odluku da izgradi stambeno-poslovni kompleks na mestu parka i igrališta koje koristi oko 100 mališana i roditelja...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.