Dečaka kod Knina pas izgrizao za lice, vrat i potiljak

Izvor: B92, 09.Feb.2017, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečaka kod Knina pas izgrizao za lice, vrat i potiljak

Zagreb -- Dečak star osam godina iz Vedroma kod Knina Luka Milak teško je povređen kada ga je 2. februara napao i izgrizao susedov pas, piše “Jutarnji”.

Kako se navodi, pas ga je ugrizao prvo za lice, pa za vrat, a onda za potiljak.

Kako navode, tek kada je Osnovna škola Domovinske zahvalnosti u Kninu u sredu pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za lečenje njihovog učenika, javnost je saznala šta se dogodilo.

Dečak je zbrinut u splitskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bolnici, a operacija je trajala tri sata.

“Jutarnji” ističe da je dečak nakon napada nemačkog ovčara imao povrede na licu, ušima, vratu i potiljku. kao i da su one uspešno sanirane.

Dečakov otac izjavio je da njegov sin ima ukupno stotinak šavova.

On navodi da mu je dečak ispričao da ga je njihov sused poslao da mu traži psa, ga je pas iznenada napao u blizini susedove kuće i da vlasnik psa laže kada tvrdi da je nemački ovčar bio vezan.

Takođe, kaže da je taj pas nedavno ugrizao dvoje ljudi i da nije reč o nesrećnom slučaju.

“Jutarnji” navodi da njihovi novinari nisu uspeli da dođu do vlasnika psa, ali da je on za Slobodnu Dalmaciju izjavio da mu je žao deteta i da je dečakovog oca zvao nekoliko puta telefonom.

Osim toga, on tvrdi da je pas bio vezan kada se incident dogodio.

Iz Veterinarske kancelarije Šibenik navode da je slučaj splet nesretnih okolnosti.

“Nadzorom smo utvrdili da je do napada psa, koji je bio na lancu, došlo jer mu je dečak oduzeo hranu, odnosno uzeo mu je kost. Dakle, u ovom slučaju pas je bio direktno izazvan, jer psi reaguju kad im se uzima hrana. Ujedno, taj pas bio je uredno vakcinisan i čipovan, do sada nisu kod njega zabeleženi napadi na ljude, pa ni po čemu nije bio opasan za okolinu. Takođe smo ustanovili da se dečak s psom u više navrata družio i bio s njim u prijateljskim odnosima. Ponavljam, napadu je presudilo oduzimanje hrane. U toku je pregled psa koji je započeo odmah nakon napada i biće završen 12. februara. Za sada nema nikakve zakonske osnove da pas bude eutanizovan, ukoliko to ne zatraži njegov vlasnik”, navode oni.

Direktor osnovne škole u koju povređeni dečak ide pokrenuo je humanitarnu akciju kako bi se prikupio novac za lečenje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Luku (8) izgrizao komšijin pas, ima 100 šavova na sebi: Lice i vrat su mu u dubokim ranama

Izvor: Telegraf.rs, 09.Feb.2017

Tek kada je Osnovna škola Domovinske zahvalnosti u Kninu u sredu pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za lečenje njihovoga učenika Luke Milaka, u javnost su procurile šokantne informacije o stravičnom događaju od 2. februara u Vedrom polju kod Knina, u kojemu je teške povrede zadobio...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.