Dečaka (11) ujeo pauk, POSLE DVA DANA VIŠE NIJE MOGAO DA STOJI, a njegova majka sada IMA JEDAN BITAN SAVET ZA SVE RODITELJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 18:32

Dečaka (11) ujeo pauk, POSLE DVA DANA VIŠE NIJE MOGAO DA STOJI, a njegova majka sada IMA JEDAN BITAN SAVET ZA SVE RODITELJE

Napad se najverovatnije dogodio u krevetu.

Školarac je hitno prebačen u bolnicu nakon ugriza "najopasnijeg britanskog pauka". 11-godišnjeg Metjua iz britanskog gradića Suraja  za Božić je ugrizla plemenita lažna udovica za zadnji deo noge, a posledice su se videle tek dva dana kasnije kad više nije mogao stajati na nogama, prenosi Dejli Mejli.

- U noći na Božić zadobio je ugriz za zadnji deo noge. Nije odmah bilo jasno o čemu se radi, ali je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ga boli noga. Pogledala sam i bukvalno je izgledalo kao mala ogrebotina, rekla je dečakova majka Sara.

Dan nakon Božića dečak se i dalje žalio na bol u nozi. Oko rane se stvorila mala krasta na koju je stavila inadin kako bi sprečila infekciju.

- Sledeći dan više nije mogao hodati. Buncao je i imao temperaturu 39,7ºC, noga mu je bila crvena i počeo se stvarati celulitis. Hitno sam ga odvezla u bolnicu, kaže Sara.

U bolnici je primio intravensku terapiju antibioticima i upozoren je da će možda morati na operaciju kako bi se uklonio otrov. Dečak se vratio kući i mora piti osam tableta dnevno kako bi izlečio povredu.

- Biće potrebno nekoliko nedelja da se rana raščisti, možda i više. Pauk ga je verojatno ugrizao u krevetu jer je to jedino mesto gde nije nosio trenerku, rekla je majka dečaka.

Savetovala je svima da proveravaju odeću, krevete, šupe i garaže jer se plemenita lažna udovica najčešće tamo zadržava.

Izvor: Srbija Danas/Jutarnji list/Dejli Mejli

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.