Dečak teško ranjen u Ribnikaru lečenje će morati da nastavi u Čikagu

Izvor: B92, 25.Maj.2023, 09:12

Dečak teško ranjen u "Ribnikaru" lečenje će morati da nastavi u Čikagu

Beograd -- Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja izjavio da će dečak koji je teško ranjen u OŠ "Vladislav Ribnikar" lečenje najverovatnije nastaviti u Čikagu.

Dečak se trenutno nalazi na Institutu za majku i dete, sa ozbiljnim povredama vrata i kičme, podsetio je Mirsad Đerlek.

Đerlek je na RTS-u rekao da se sada sprema potrebna dokumentacija na nastavak lečenja kao i da će država snositi sve troškove.

Kako je dodao, u KBC Zemun je smešten >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pacijent sa ortopedskim problemima, a još devet ranjenih u školi "Ribnikar" i u okolini Mladenovca leče se u Urgentnom centru.

"U urgentnom se leči šestoro muških i tri ženska pacijenta i svi su stabilni. Najozbiljnije povrede ima pacijent koji je 1997. godište kojem je odstranjen bubreg, jedan 1972. godište sa povredama grudnog koša i devojčica 2005. godište sa dve prostrelne ranei povredama bubrega i jetre", rekao je Đerlek.

On je naveo da je ministarstvo odmah nakon dve masovna ubistva oformilo timove za psiholšku podršku, otvorilo telefonske linije, štampalo flajere sa savetima kako se ophoditi i kako prići deci.

Najavio je projekt o načinima rešavanja krize i smanjenju posledica, ukazao je da će se angažovati više stručnjaka koji će razgovarati sa decom, roditeljima i nastavnicima, a na kraju će se raditi i test o posledicama traume.

Gde će deca iz "Ribnikara" nastaviti školovanje je, kako je rekao Đerlek, "osetljiva tema" o kojoj će se razgovarati sa roditeljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.