Dečak pretučen na času fizičkog

Izvor: Blic, 31.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak pretučen na času fizičkog

ČAČAK - Devetogodišnjeg N.D, učenika trećeg razreda, prekjuče su za vreme časa fizičkog vaspitanja u dvorištu OŠ „Vuk Karadžić" isprebijala četiri vršnjaka iz razreda, naočigled ostale dece, a samo nekoliko metara od učiteljice.

U školi postoji školski policajac, ali kako nam je rečeno, on nije bio prisutan kada je došlo do tuče. Dečak N.D. zadobio je lakše telesne povrede, ali juče niko iz ove škole nije hteo da komentariše događaj, niti da o tučama u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << školi govori za medije.

Olivera D, majka devetogodišnjeg dečaka, kaže da ovo nije prvi put da ista grupa dečaka fizički i verbalno maltretira njenog sina i da je i od drugih roditelja čula slične pritužbe.

- Dete je dotrčalo kući i držeći se za grudi govorilo da ga boli. Nije mogao da progovori, samo je ponavljao da su ga tukli. Bio je u šoku od batina, tukli su ga i nogama i rukama, ima tragove đona i modrice po leđima i stomaku. Odvela sam ga u Hitnu pomoć, a zatim i na urgentno odeljenje, gde je lekar konstatovao lakše povrede i o tome obavestio policiju. Sin nam je kasnije ispričao da je trčao od škole do kuće bežeći od nasilnika. Kaže da ga je od težih batina spasao neki stariji učenik, a kada se požalio učiteljici, ona je samo prekorila dečake i poslala ih kući. Neverovatno, mogli su ga ponovo stići i tući, niko ga nije zaštitio jer kaže da se i ostala deca plaše te grupice dečaka. Batine je dobio jer je pokušao da zaštiti kuče koje se našlo na meti malih nasilnika - ispričala nam je Olivera D. koja je juče išla i kod direktora škole Dragana Parezanovića i kod učiteljice, ali je otuda izašla još više uznemirena.

Dragan Parezanović, direktor škole, rekao je da nije obavešten o ovom događaju i uputio nas u pedagošku službu. Pedagog Marija Vulović ponovila je da nije imala vremena da primi decu, a juče je takođe bila „u poslu" i nije mogla da odgovara na pitanja novinara.

Aleksandar Lukić, dežurni lekar u Urgentnom centru u Čačku, kaže da je agresija sve prisutnija, a da su sve češći slučajevi tuča i u osnovnim školama.

- Ima i lakih i teških povreda, kao što su slomljene ruke, nosevi... Deca su sve agresivnija, a nedavno smo imali jednog dedu koga su dva maloletnika pretukla jer je pokušao da spreči njihovu međusobnu tuču - kaže dr Lukić.

Policija ispituje slučaj

U čačanskoj policiji rečeno nam je da „rade na rasvetljavanju činjenica i okolnosti tuče" u OŠ „Vuk Karadžić". U nedavnom izveštaju policije navodi se da je u prva četiri meseca ove godine nad maloletnicima izvršeno osam krivičnih dela sa teškim telesnim povredama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.