Dečak PREGAŽEN ZBOG PORUKE: Nezapamćena TRAGEDIJA na Divčibarama uzrokovana jer je vozač gledao u TELEFON?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2018, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak PREGAŽEN ZBOG PORUKE: Nezapamćena TRAGEDIJA na Divčibarama uzrokovana jer je vozač gledao u TELEFON?!

Veštačenjem automobila je utvrđeno da kočnice nisu bile u kvaru

Vozač „tojote“ koji je naleteo na kolonu đaka na Divčibarama i ubio desetogodišnjeg Aleksu, najverovatnije je kucao poruke na mobilnom telefonu prenosi Srpski telegraf.

.

- Vozač je nakon nesreće tvrdio da nije kriv i da su mu najverovatnije otkazale kočnice, pa nije moga da zaustavi vozilo. Automobil je prevezen na vanredni tehnički, a veštačenjem je utvrđeno da niakav kvar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije imao i da je bio u ispravnom stanju – kaže izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Vozač je priveden u policiju, a imao je i drugo objašnjenje.

- On je u teškom stanju zbog svega što se dogodilo. Plakao je u stanici, govorio da se samo na trenutak okrenuo ka svom sinu, koji je sedeo na zadnjem sedištu. Rekao je da se sve dogodilo u sekundi i da nikako nije mogao da izbegne tragediju – priča izvor.

Ipak istraga vodi u drugom smeru.

- Vozač je najverovatnije kucao poruke pa zato nije video đake ispred sebe. To objašnjava izjavu vodiča koji je rekao policajcima da je u trenutku kada je automobil prešao u suprotnu traku, počeo da maše i pokazuje vozaču da stane, ali on kao da nije video ni njega ni decu – dodaje sagovornik Srpskog telegrafa.

Jeziva tragedija dogodila se poslednjeg dana ekskurzije đaka OŠ „Miloš Crnjanski“ iz Subotice. Na licu mesta preminuo je Aleksa (10) dok su njegove drugarice zbrinute u bolnici i danas puštene kući. U udesu je lakše povređeno još dete mališana koji usu zbrinuti nalicu mesta.

Vozaču se stavlja na teret teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. On će sutra biti saslušan u tužilaštvu, nakon čega će biti utvrđene sve okolnosti nesreće.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.