Dečaci kritično, vozač saslušan

Izvor: B92, 16.Mar.2012, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečaci kritično, vozač saslušan

Beograd -- Stanje dva dečaka koji su teško povređeni jutros u saobraćajnoj nesreći kada je na njih naleteo kamion, veoma je teško. Vozać koji ih je udario saslušan.

Nesreća se dogodila u Batajnici, u Ulici Milenka Pavlovića, rano jutros u 05.20.

Dečake stare 11 i 13 godina udario je kamion dok su vozili bicikl na koji je bila prikačena korpa u kojoj su prenosili stari papir i karton. Obojica su u veoma teškom stanju, jedan je na intenzivnoj nezi, a drugi na neurohirurgiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Što se tiče mlađeg dečaka on je smešten na intenzivnoj nezi, ima povrede glave, grudnog koša, prelom rebara, bez svesti je i radi se o teškim povredama. Stariji dečak nije u ništa boljem stanju. Najverovatnije ima povrede kičme i to su takođe jako teške povrede”, rekao je Drago Jovanović, portparol Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije.

U policiji objašnjavaju da je kamion marke "zastava IVEKO” beogradskih tablica, godište ’88, star 24 godine, svojom prednjom stranom udario zadnji deo bickla na kom su bili dečaci.

Od siline udara bicikl s prikolicom izleteo je u desnu stranu i upao u zemljani kanal i tom prilikom su dečaci pali u kanal i povredili se.

Policija je na licu mesta zatekla vozača kamiona i protiv njega je posle izvršenog uviđaja podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu. Vozač se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. On, međutim, nije zadržan, jer takvu odluku nije donelo nadležno tužilaštvo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.