Deca ulepšala slavlje

Izvor: Vesti-online.com, 30.Apr.2019, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca ulepšala slavlje

Najveći hrišćanski praznik obeležen je i u Crkvi Vaskrsenja Gospodnjeg u berlinskom Tempelhofu. Veliki broj vernika tiskao se u hramu kako bi radost vaskrsenja podelio sa zemljacima.

Protojerej-stavrofor Dragan Sekulić i otac Petar Dajković osveštali su uskršnja jaja koja su potom podeljena vernicima. Bilo je i puno roditelja koji su želeli da se njihova deca oprobaju u tucanju jajima sa drugim mališanima, pa su od kuće poneli korpice pune kuvanih šarenih jaja.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />A bilo je i male dece i tek rođenih beba, koje svojim nejakim ručicama još nisu mogla same da uzmu jaje.

Petočlana porodica Grujić se raduje najvećem hrišćanskom prazniku i nastaviće da slavi Uskrs kod kuće. Najmlađi sin Pavle sa mamom i tatom je redovan na bogosluženjima, dok se starija braća Aleksandar i Lazar nedeljom obično posvećuju košarci.

Dejan Ljubisavljević već 20. put slavi Uskrs u Berlinu, posle dolaska iz Petrovca na Mlavi.

- Supruga Biljana potiče iz istog mesta, ali je rođena u Berlinu, a slavlje sada uveličavaju i tri ćerke, Anastasija, Anđela i Aleksija. Najmlađa Aleksija se ne odvaja od specijalne uskršnje tašnice u kojoj čuva jaja ofarbana njenim najomiljenijim bojama i druge uskršnje poklone - kaže Dejan.

Kada su sva jaja za kucanje potrošena, u svečanoj sali Crkvenog doma priređena je tradicionalna zakuska za sve goste.

Aleksandra Bojović i Helena Rokvić su se nadmetale u kucanju jajima, ali su konkurencija i rivalstvo ustupili mesto osmesima. Uz to, Aleksandru je prethodno dobro pripremio njen tata Nebojša Bojović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Safir postaje Stefan

Izvor: Vesti-online.com, 01.Maj.2019, 02:00

Na svečanoj vaskršnjoj liturgiji u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg bilo najviše vernika od kada se u ovom hramu slavi najveći hrišćanski praznik...- Pričesnika je bilo toliko da smo đakon Slađan Marinković i ja pričešćivali narod iz dva putira. Ne sećam se da je na pređašnim liturgijama bilo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.