Izvor: Politika, 11.Okt.2014, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca ulepšala i oplemenila Dom Narodne Skupštine

BEOGRAD – Današnji dan u Domu Narodne Skupštine bio je jedan od najlepših u parlamentu jer je nekoliko stotina mališana zamenilo poslanike u skupštinskim klupama, u okviru manifestacije „Kreda crta maštom”.

Manifestacija „Kreda crta maštom” organizuje se 12. godinu za redom u oviru Dečje nedelje, i tada deca kredom iscrtavaju plato ispred Doma Narodne Skupštine koja je i pokrovitelj manifestacije.

„Ovo je jedan od najlepših dana u Domu Narodne Skupštine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Vi ste danas školske klupe zamenili skupštinskim i uspeli da ih oplemenite i ulepšate”, poručila je predsednica skupštinskog Odbora za prava deteta Vesna Rakonjac deci koja su došla iz gradova širom Srbije, sa Kosova i Republike Srpske.

Ona je mališanima u ime poslanika rekla da su tu da čuju šta imaju da im poruče.

„Želimo da napišete i iscrtate na platou ispred Skupštine sve što mislite da treba da nam kažete”, istakla je Rakonjac.

Velika skupštinska sala danas je bila je puna balona, za govornicom su se umesto poslanika smenjivali najtalentovaniji mladi pesnici, glumci, recitatori...

Manifestaciju je osmislila volonterska organizacija organizacija „Deca Palilule”.

Beta

objavljeno: 11.10.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.