Izvor: Blic, 22.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca trpe zbog loših odbornika

Deca trpe zbog loših odbornika

UŽICE - Zbog nemara odbornika SO Užice dovedeno je u pitanje preko potrebno renoviranje dečjeg vrtića 'Bambi' u centru grada. Radovi na obnovi ovog objekta trebalo bi da počnu 20. juna, međutim, od tog posla za sada nema ništa, pošto lokalni parlament još nije usvojio predlog da opština podigne kredit od 12 miliona za obnovu dečjeg vrtića.

Sednica SO na kojoj je kao tačka dnevnog reda planirana odluka o podizanju kredita >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za 'Dečji vrtić' počela je u sredu, 14. juna, ali je tokom zasedanja prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Nastavak sednice trebalo je da bude održan prekjuče, ali do toga nije došlo jer ponovo nije postojala većina za odlučivanje.

- Došli smo u poziciju da bolji uslovi za boravak dece u vrtićima zavise od kvoruma i volje odbornika koji su, bar formalno, u prvi plan uvek stavljali decu. Pitam se kuda ide ovaj grad ako ljudi koji vode glavnu reč ne vide potrebu da izađu u susret najmlađim sugrađanima - kaže za 'Blic' Jovan Marković, direktor Ustanove 'Dečji vrtić'.

Marković objašnjava da je projektom obnove vrtića 'Bambi' predviđena adaptacija postojećih 650 kvadrata i dogradnja 750 kvadrata.

- U sedam objekata 'Dečjeg vrtića' boravi oko 1.800 dece. Najveći problem upravo je nedostatak prostora, tako da smo prinuđeni da formiramo grupe od 45 do 50 mališana, što je van svih standarda. Upravo iz ovog razloga svake godine ostane nerealizovano 700 zahteva za prijem dece. Renoviranjem 'Bambija' dobili bismo 200 novih mesta - navodi Jovan Marković upozoravajući da će, ako radovi na rekonstrukciji kasno počnu, zbog razmeštanja dece iz 'Bambija' po drugim vrtićima ove jeseni ostati neupisano oko 1.000 mališana.

Inače, na neuspeloj sednici u utorak zatajili su odbornici vladajuće koalicije (DS-DSS-SPO-G17-PSS-SDP-GSS) koji nisu uspeli da skrpe potrebna 34 glasa. Ni odbornici opozicionih stranaka koji su rasplet čekali ispred sale nisu našli za shodno da sednu u skupštinske klupe i daju kvorum. Nastavak sednice SO zakazan je za ponedeljak.

V. Lojanica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.