Deca s KiM u Sloveniji

Izvor: S media, 05.Avg.2009, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca s KiM u Sloveniji

Deca s Kosova koja letuju u Sloveniji bila gosti slovenačkog Ministarstva spoljnih poslova, gde ih je primio generalni sekretar Andrej Benedejčič.

Na oporavku u letovalištu Debeli rt na slovenačkoj obali u oviru akcije "Pokloni osmeh", a u organizaciji nevladine organizacije Krug, boravi 30 dece albanske nacionalnosti bez jednog ili oba roditelja i njihovi vaspitači iz nekoliko ruralnih mesta na Kosovu.

Deca su danas posetila Ljubljanu, gde ih je primio i uručio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << im prigodne poklone generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova, koje je zajedno s avioprevoznikom Adrija ervejz pokrovitelj akcije.

"Prijem odražava veliku pažnju koju Vlada Republike Slovenije posvećuje aktivnostima za dobrobit dece i porodice", navodi se u saopštenju ministarstva i dodaje da je Slovenija tome posvetila veliku pažnju i u vreme svog predsedavanja Evropskoj uniji.

Benedejčič je u toku susreta poželeo deci da se neko od njih jednog dana vrati u Sloveniju kao diplomata.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.