Deca migranti dobijaju staratelja

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jan.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca migranti dobijaju staratelja

Državni sekretar u Ministarstvu za rad Nenad Ivanišević upozorio je juče da je Srbija "pred ozbiljnim izazovima" kada je reč o migrantskoj krizi.

On je ukazao da se ranice zatvaraju, i da države jednostrano odlučuju kako će rešiti problem migracija. Ivanišević je naglasio da Srbija nastoji da zadrži humani pristup u toj situaciji.

- Ne bi bio problem da se i u Beogradu reši problem za dva dana. Da vas podsetim kako se to rešavalo u zemljama EU i kako su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << raseljeni migranti u Kaleu i Idomeniju, na prilično brutalan način, uz upotrebu i vojske i policije - podsetio je Ivanišević, ističući da Beograd neće upotrebljavati silu prema nesrećnim ljudima.

U prihvatnim centrima za migrante u Srbiji trenutno ima 747 dece bez pratnje roditelja. Kako tvrdi Nenad Ivanišević, Srbija je prva i jedina zemlja od Sirije do Nemačke koja je izdala obavezujuće uputstvo Centrima za socijalni rad da se za svakog maloletnog migranta mora odrediti staratelj.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.