Deca inteligenciju nasleđuju od majke

Izvor: N1 televizija, 14.Jan.2018, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca inteligenciju nasleđuju od majke

Dugotrajno istraživanje je otkrilo od kog roditelja deca nasleđuju inteligenciju.

Stručnjaci već dugo znaju da inteligenciju "nosi" hromozom X, a žene imaju dva, dok muškarci samo jedan. Što znači da je veća verovatnoća da ćete inteligenciju dobiti od majke.

Istraživanje traje od 1994. godine.

Naučnicii iz Glazgova intervjuisali su gotovo 13.000 ljudi od 14 do 22 godine jednom godišnje od 1994. godine do danas, pa zaključili da se prema majci >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << može znati koliko će dete biti inteligentno.

No naučnici ne isključuju i uticaj okoline. Pa ako se ne smatrate najinteligentnijom osobom, nemojte odmah kriviti oca. Naime, odgajanje i odnos s roditeljima isto utiče na dečju inteligenciju, piše Ordinacija.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.