Deca glumila iz publike

Izvor: Vesti-online.com, 17.Mar.2019, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca glumila iz publike

U sali restorana Forevaldli u Vajningenu, održana je dečja predstava "Aska i Vuk", u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Cirih.

Pravo porodično raspoloženje vladalo je u predvorju restorana pred početak predstave, dok su roditelji sa decom nestrpljivo čekali početak.

Najmlađi gledaoci, među kojima i oni sa samo dve godine, pokazali su neverovatno strpljenje i opravdali poverenje roditelja da će biti dobri i mirni posmatrači. Tome je sigurno i doprinela >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << činjenica da je predstava bila interaktivna, mališani nisu ni bili svesni da i sami učestvuju u izvođenju predstave. Glumci Biljana Mitrović, Dejan Stojaković i Nemanja Jančić, tražili su pomoć u rešavanju dilema, dok su im mladi gledaoci pružali nesebičnu pomoć maštovitim odgovorima.

Predstava je svakako bila edukativnog karaktera jer su glumci svoje posmatrače navodili da daju odgovore između ostalog da nije sramota reći izvini ili da ne treba napadati slabije od sebe. Deca su sve shvatala kroz šalu i zabavu, a smeh mališana i odraslih orio se salom.

- Deci je bilo zabavno, a i nama, odraslima, tako da migu da kažem da je predstava ispunila očekivanja. Našoj četvorogodišnjoj devojčici i dvogodišnjem dečaku, naročito se svidelo što nisu morali da budu apsolutno mirni i tihi, budući da su i oni praktično učestvovali u predstavi, odgovarajući na pitanja glumaca. Mislim da su ove predstave odličan metod za očuvanje srpskog jezika kod mlađih naraštaja - iznosi za "Vesti" svoje utiske Živorad Stanišić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.