Data saglasnost na nova Pravila o radu Elektromreža Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2020, 09:01

Data saglasnost na nova Pravila o radu Elektromreža Srbije

Vlada Srbije dala je saglasnost na Pravila o radu prenosnog sistema električne energije državnog Akcionarskog društva “Elektromreža Srbije”, objavljeno je u Službenom glasniku.

Pravila je donela Skupština Elektromreža 17. marta na vanrednoj sednici, a u međuvremenu dobijena je i saglasnosti Agencije za energetiku Republike Srbije (AERS).

Ovim Pravilima uređuju se odnosi između operatora prenosno sistema i korisnika tog sistema, navela je Agencija i objavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je u osnovi ovih Pravila prethodna verzija Pravila o radu prenosnog sistema, koju je trebalo uskladiti sa tehničkim zahtevima iz evropskih mrežnih pravila za priključenje i za rad sistema u regularnim i havarijskim uslovima, sa obavezujućim tehničkim aktima Udruženja evropskih operatora prenosnih sistema za električnu energiju (ENTSO).

AERS je naveo i da su Pravila usklađena sa novim konceptom tehničkog sistema upravljanja operatora prenosnog sistema.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.