Darko Šarić tužio Press, traži 10 miliona!

Izvor: Press, 18.Okt.2010, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Šarić tužio Press, traži 10 miliona!

Odbegli narko-bos Darko Šarić tužio je dnevne listove Press i „Pravda", kao i člana Odbora za bezbednost Skupštine, poslanika DS-a Konstantina Samofalova. Šarić tvrdi da je oklevetan, od Pressa traži deset miliona dinara odštete, a istu sumu potražuje i od „Pravde" i Samofalova. Kako je saopštila advokatska kancelarija Tomanović, Šarić, koji je prvooptužen za šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike, podneo je krivičnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prijavu zbog izjava i medijskih napisa u kojima je označen kao organizator nereda u Beogradu 10. oktobra i na fudbalskoj utakmici Italije i Srbije u Đenovi dva dana kasnije.Darko Šarić, koji je u bekstvu, u septembru je tužbom od države Srbije tražio naknadu od deset miliona dinara zbog optužujućih izjava predsednika Srbije Borisa Tadića, ministarke pravde Snežane Malović, ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i državnog sekretara Ministarstva pravde Slobodana Homena.
Glavni urednik Pressa Dragan J. Vučićević rekao je juče da je tužba Darka Šarića još jedna u nizu mafijaških pretnji koje ovaj list redovno dobija.
- Informacije koje smo objavili, a zbog kojih Šarić tuži, dobili smo od kredibilnih izvora iz samog vrha države i srpskih bezbednosnih službi. Ništa nismo izmislili. Samo smo radili svoj posao... Sasvim je, inače, zanimljivo da Šarić iz svog narko egzila tuži ne samo medije, već i skoro kompletan državni vrh Srbije. On je ili u velikoj panici ili mu je tamo negde mnogo dosadno - komentariše Vučićević, i napominje da je Šarić „poslednji koji ima pravo da u Srbiji deli lekcije iz pravne države".
Član Odbora za bezbednost Skupštine Konstantin Samofalov kaže da će se uredno odazvati sudskom pozivu, što očekuje i od Darka Šarića.
- Ja ću sigurno kad dobijem poziv otići na sud, jer za razliku od Šarića poštujem pravosudni sistem Srbije. Pa pozivam i njega, kada je već znao da tuži, da se i sam lično pojavi na tom sudu... - rekao nam je juče Samofalov.
Slavica Jovović, glavna i odgovorna urednica „Pravde", takođe poziva Šarića da dođe na sud.
- Mi smo samo preneli izjave i stavove zvaničnika. Pre podnošenja tužbe trebalo je da se obrati redakciji „Pravde" sa svojim stavom, eventualnim demantijem, dokazima da nije istina ono što mu ovde smeta. Bilo bi lepo da se sretnemo na sudu i ukrstimo argumente, a vrlo smo raspoloženi i da objavimo intervju s njim, a ne da komuniciramo preko advokata... - kaže Jovovićka.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.