Darko Elez tražio premeštaj u zatvor BiH

Izvor: Press, 16.Dec.2012, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Elez tražio premeštaj u zatvor BiH

Nezvanično, Tužilaštvo BiH zatražilo je izručenje Darka Eleza, koji se dovodi u blisku vezu sa pripadnicima organizovanih grupa uhapšenih u policijskoj akciji "Lutka.
Odluku će, ipak, doneti Specijalno odeljenje Višeg suda u Beogradu.
Jusuf Halilagić, sekretar Ministarstva pravde BiH, kaže da je Elez uputio zahtjev ovom ministarstvu da u BiH izdražava ostatak kazne, kao i da na to ima pravo jer je državljanin BiH.
Duško Tomić, advokat Darka Eleza, nema dilemu da će Elez >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ostatak kazne da izdržava u BiH, u nekom od zatvora u Srpskoj.
O Elezovim poslovnim i kriminalnim vezama sa Naserom Keljmendijem, sumnjama da stoji iza više nerešenih ubistava u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, zastrašivanju, iznudama, pljačkama Tomić ne želi da govori.
U pritvoru Suda BiH nalazi se 17 lica iz Istočnog Sarajeva i Sarajeva, uhapšenih tokom opsežne akcije "Lutka", većina bliskih saradnika Darka Eleza.
Radenko Vasiljević, načelnik CJB Istočno Sarajevo, rekao je da su kontakti Elezove organizovane kriminalne grupe postojali sa drugim grupama, kao i grupom odbelog narko bosa Nasera Keljmendija.
Lica uhapšena u najopsežnijoj policijskoj akciji u postdejtonskoj BiH sumnjiče se za najmanje šest nerazjašnjenih ubistava i pokušaja ubistva u proteklih 10 godina, više oružanih pljački, krijumčarenje droge i druga đela organizovanog krinminala.
Mediji spekulišu, a Tužilaštvo BiH ne demantuje, da brojne izjave i dokazi upućuju upravo na Darka Eleza koji će, ako doće u BiH, imati šta da kaže.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Darko Elez tražio premeštaj u zatvor BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2012

BANJALUKA, BEOGRAD -..Darko Elez iz Istočnog Sarajeva, koji izdržava kaznu zbog više počinjenih kriminalnih dela u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, tražio je da ostatak kazne izdržava u BiH, javila je RT Reublike Srpske...Nezvanično, Tužilaštvo BiH zatražilo je izručenje Darka Eleza, koji se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.