Darijanu Musiću smanjena kazna

Izvor: 24sata, 18.Dec.2014, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darijanu Musiću smanjena kazna

Darijanu Mustiću, ubici Vladislave Červenko, kazna zatvora sa 40 godina smanjena na 35 godina presudom Apelacionog suda u Novom Sadu.

Sud je delimično usvojio žalbe Darijana Musića i njegovih branilaca i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od 35 godina u koju mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru u kom ostaje do upućivanja na izdržavanje kazne.

Sud kaže da je istovremeno odbijena kao neosnovana žalba odbrane jer je ovaj sud našao da je okrivljeni Darijan >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << Musić kriv zbog teškog ubistva u kome je na svirep način ubijena Vladislava Červenko.

- Veće ovog suda našlo je da su sve okolnosti izvršenja dela pravilno utvrđene u prvostepenoj presudi Višeg suda u Novom Sadu. Preispitujući odluku o kazni, Apelacioni sud je našao da je prvostepeni sud propustio da ceni da je okrivljeni u vreme izvršenja dela bio smanjeno uračunljiv koja okolnost uz njegovo zdravstveno stanje i porodičnu istoriju nasilja u porodici, utiču na stepen njegove krivice, pa ga je uz postojanje svih drugih, otežavajućih okolnosti osudio na kaznu zatvora u trajanju od 35 godina.

Ovako odmerena kazna zatvora u skladu je sa svim apsektima njegove ličnosti kao učinioca i težinom krivičnog dela koje je učinio, pa je sud i pored činjenice da je okrivljeni mlad čovek našao da je ova višedecenijska kazna zatvora potrebna i dovoljna da se ostvari svrha kažnjavanja – objašnjava se u saopštenju suda.

Darijan Musić je 17.juna u Višem sudu u Novom Sadu na ponovljenom suđenju osuđen na 40 godina zatvora, zbog optužbe da je sa umišljajem, na svirep način, 12. novembra 2012. u svom stanu u Fruškogorskoj ulici ubio svoju devojku Vladislavu Červenko.

Istovremeno Apelacioni sud u Novom Sadu odbio je kao neosnovane žalbe okrivljenog Vrekić Vaskrsija i njegovog branioca i potvrdio presudu Višeg suda u Novom Sadu zbog krivičnog dela teško ubistvo.

"Veće ovog suda našlo je da su sve okolnosti izvršenja dela pravilno utvrđene u prvostepenoj presudi. Preispitujući odluku o kazni, stav je suda da će se samo kaznom zatvora u maksimalnom trajanju koju zakon predviđa, ostvariti svrha kažnjavanja ceneći pri tom da je pokojna oštećena bila veoma mlada, da je okrivljeni i ranije osuđivan zbog krivičnog dela sa elementima nasilja kao i posebno njegovo držanje nakon izvršenja dela, odnosno da je pokušao da sakrije tragove izvršenja. Sud je u presudi naglasio hladnokrvnost u ponašanju okrivljenogpa je ocenio da je samo kazna zatvora u trajanju od 40 godina adekvatna težini izvršenog dela i ličnosti okrivljenog", kaže se u saopštenju.

Vaskrsije Vrekić je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva Marije Cimbal (23) u februaru prošle godine.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Smanjena kazna Darijanu Musiću

Izvor: Radio 021, 18.Dec.2014

Darijanu Musiću, ubici Vladislave Červenko, zatvorska kazna smanjena je sa 40 godina na 35 godina, presudom Apelacionog suda u Novom Sadu...Kako se navodi u saopštenju, sud je delimično usvojio žalbe Musićevih branilaca i osudio ga na kaznu zatvora od 35 godina u koju mu se uračunava vreme provedeno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.