Danski tinejdžer u pritvoru zbog prijetnji

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danski tinejdžer u pritvoru zbog prijetnji

KOPENHAGEN- Tinejdžeru iz Danske određen je pritvor od tri sedmice zbog sumnje da postavio video-snimak na internet, čiji su autori, navodno, islamski ektremisti, uz prijeteće komentare.

Istražilac Jesper Bojgard Madsen rekao je da je 19-godišnji danski državljanin postavio video snimak na "Fejsbuku" na kome se vidi pogubljenje ljudi jer su špijunirali za "Islamsku državu".

Madsen je dodao da je snimak propraćen tekstom koji je napisao osumnjičeni, a koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << "mora razumijeti kao prijetnja" u smislu da će "špijuni doživjeti istu sudbinu".

Madsen je rekao da je tinejdžer uhapšen juče u mjestu Arhus, na zapadu Danske.

Ukoliko se utvrdi njegova krivica, tinejdžer su suočava ili sa novčanom kaznom ili sa kaznom do deset godina zatvora.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.