Danski list ukida putovanja avionom u cilju borbe protiv klimatskih promena

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jan.2019, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danski list ukida putovanja avionom u cilju borbe protiv klimatskih promena

Jedan od vodećih listova u Danskoj saopštio je da će u cilju borbe protiv klimatskih promena njegovi novinari prestati da koriste vazdušni saobraćaj unutar zemlje i da će međunarodna putovanja avionom svesti na minimum.

Glavni i odgovorni urednik lista Politiken Kristijan Jensen rekao je danas da će osoblje od sada putovati avionom u inostranstvo jedino kada to bude apsolutno neophodno, navodi Asošiejted pres.

Članovi redakcije koji idu na putovanja ubuduće >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << će ići na one destinacije u Danskoj, drugim nordijskim i severnoevropskim zemljama do kojih se lako stiže sredstvima javnog saobraćaja.

Jensen je naveo da istraživanja javnog mnjenja u Danskoj pokazuju da su klimatske promene najvažnije pitanje za birače uoči parlamentarnih izbora ove godine.

Politiken, osnovan 1884. godine, jedna je od tri vodeće danske novine, uz listove Berlingske i Jilands-Posten.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Danski list ukida putovanja avionom u cilju borbe protiv klimatskih promena

Izvor: Radio 021, 07.Jan.2019

Jedan od vodećih listova u Danskoj saopštio je da će u cilju borbe protiv klimatskih promena njegovi novinari prestati da koriste vazdušni saobraćaj unutar zemlje i da će međunarodna putovanja avionom svesti na minimum...Glavni i odgovorni urednik lista "Politiken" Kristijan Jensen rekao je danas...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.