Izvor: Beta, 06.Okt.2017, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danska zabranjuje nošenje nikaba i burke

Danska će se pridružiti drugim evropskim zemljama u zabrani pokrivanja lica i nošenja nikaba i burke u javnosti.Predlog zakona se ne odnosi na religiju niti zabranjuje nošenje šalova, turbana i kipa - tradicionalnih jevrejskih kapa, rekao je Jakob Eleman-Jensen iz liberalne partije posle sastanka u parlamentu.Većina danskih poslanika, uključujući i opozicione socijaldemokrate, rekla je da će glasati za zakon, poznatiji u javnosti kao "zakon o zabrani burke". Predlog zakona se odnosi na ultrakonzervativne muslimanske žene u Danskoj, navodi agencija AP.Nije objavljeno kada će parlament odlučivati o zakonu.Austrija, Francuska i Belgija su usvojile slične zakone o zabrani nošenja burke u javnosti.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danska će zabraniti nošenje nikaba i burke

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Okt.2017

Danska će se pridružiti drugim evropskim zemljama u zabrani pokrivanja lica i nošenja nikaba i burke u javnosti, prenosi AP. Prijedlog zakona se ne odnosi na religiju, niti zabranjuje nošenje šalova, turbana i kipa - tradicionalnih jevrejskih kapa, rekao je Jakob Eleman-Jensen iz liberalne partije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.