Danska policija suzavcem protiv 1.500 demonstranata

Izvor: Blic, 26.Okt.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danska policija suzavcem protiv 1.500 demonstranata

Danska policija uhapsila je najmanje 43 osobe i koristila suzavac u sukobu sa oko 1.500 demonstranata ispred centra za smeštaj lica koja traže azil.



Demonstranti su naveli da je cilj njihovog okupljanja protest zbog restriktivnog danskog azilanskog sistema i planova za zatvaranje centra za izbelice u Sandholmu.

Portparol policije naveo je da su demostranti uhapšeni tokom sukoba u subotu u mestu Sandholm, ali da je kasnije nekoliko njih pušteno iz pritvora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Organizatori su saopštili da je oko 1.500 ljudi učestvovalo u demonstracijama i da je protest počeo mirno, ali da se pretvorio u sukob sa policijom kada su neki demonstranti pokušali da preseku ogradu i izađu iz prihvatnog centra.

Sandholm centar je bivša kasarna, 20 kilometara od Kopenhagena, koji vodi Crveni krst i gde je smešteno oko 500 imigranata. Oko 2.000 imigranata živi u Danskoj u izbegličkim centrima kao što je Sandholm.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sukob demonstranata i policije

Izvor: B92, 26.Okt.2008

Alerod -- Danska policija uhapsila je najmanje 43 osobe i koristila suzavac u sukobu sa, oko 1.500 demonstranata ispred centra za smeštaj lica koja traže azil... Portparol policije naveo je da su najmanje 43 demostranta uhapšena tokom jučerašnjih sukoba u mestu Sandholm, ali da je sinoć nekoliko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.