Danska podržava Srbiju u dobijanju datuma

Izvor: Kurir, 18.Mar.2013, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danska podržava Srbiju u dobijanju datuma

Unapređenje parlamentarne saradnje Srbije i Danske doprinosi boljoj ukupnoj saradnji dve zemlje istakao je Jepe Koford, predsednik Odbora za spoljnu politiku danskog parlamenta

BEOGRAD - Predsednik Odbora za spoljnu politiku parlamenta Danske Jepe Kofod danas je, na sastanku sa potpredsednicom skupštine Gordanom Čomić, pozdravio dosadašnji napredak Srbije u procesu evrointegracija i naglasio da Danska daje podršku našoj zemlji kako bi dobila datum za početak >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pregovora sa EU.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Kofod se na sastanku koji je održan u srpskom parlamentu interesovao za regionalnu saradnju, dijalog Beograda i Prištine i demokratske procese u Srbiji. On je istakao da unapređenje parlamentarne saradnje Srbije i Danske doprinosi boljoj ukupnoj saradnji dve zemlje.

Čomić je delegaciju Odbora za spoljnu politiku danskog parlamenta upoznala sa aktuelnom situacijom na srpskoj političkoj sceni i naporima koje Srbija ulaže na putu ka evrointegracijama.

Kako se navodi u saopštenju, Čomić je ocenila da nastavak sprovođenja reformi u Srbiji i njena konstruktivna uloga u regionu približavaju našu zemlju EU.

"Za Srbiju je važno da dobije datum za početak pregovora o članstvu sa EU", navela je Čomić i istakla da je i u interesu Evrope da ti pregovori što pre počnu.

Čomić je na sastanku govorila i o napretku u procesu saradnje u Jugoistočnoj Evropi i o ulozi žena u političkom životu Srbije, a goste iz Danske obavestila je da je u Skupštini Srbije nedavno formirana Ženska parlamentarna mreža.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Danske u Srbiji Mete Kjuel Nilsen.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.