Danska maksimalno podržava evropski put Srbije

Izvor: RTS, 15.Avg.2017, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danska maksimalno podržava evropski put Srbije

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u razgovoru sa otpravnikom poslova ambasade Kraljevine Danske Mortenom Skovgardom Hansenom izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da se u ovoj godini obeležava jubilej – vek od uspostavljanja bilateralnih diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Kraljevine Danske i naglasio da su odnosi ove dve zemlje tradicionalno prijateljski i dobri. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ministar je zahvalio Vladi i ambasadi Kraljevine Danske na podršci u ublažavanju posledica migrantske krize, kada su opredeljenja značajna sredstva za jačanje kapaciteta na lokalnom nivou i poboljšanje smeštajnih uslova za izbeglice i migrante, saopštilo je resorno ministarstvo.

Imajući u vidu da je jedan od najvažnijih prioriteta Ministarstva umrežavanje socijalnih korisnika u cilju izrade centralnog registra i socijalnih karti, Đorđević je napomenuo da je dobra praksa Danske u toj oblasti izuzetno značajna.
Takođe, izrazio je nadu da će u narednom periodu Srbija moći da se osloni na pozitivne primere danskog zakonodavstva u oblasti rodne ravnopravnosti.
Hansen je zahvalio na iscrpnim predlozima saradnje, napominjući da Danska maksimalno podržava evropski put Srbije i da će uložiti maksimalne napore da svoje primere dobre prakse podeli sa Srbijom, gde god se ukaže potreba.
Ponudio je mogućnosti organizacije poseta danskih eksperata Beogradu, u oblasti evropskih integracija i tržišta rada, kao i u svim ostalim oblastima za koje je ministarstva zainteresovano.
Sagovornici su se saglasili da će u naredmnom periodu posebno posvetiti pažnju obilasku institucija socijalne zaštite, koje u Danskoj imaju poseban status, u cilju promovsanja prijateljskih odnosa dve zemlje i podizanje saradnje na viši nivo, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.