Danska: Bivšoj ministarki 60 dana zatvora zbog nezakonitog razdvajanja maloletnih parova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2021, 18:03

Danska: Bivšoj ministarki 60 dana zatvora zbog nezakonitog razdvajanja maloletnih parova

Bivša ministarka za imigraciju Danske Inger Stojberg, poznata po svojim konzervativnim stavovima, osuđena je danas na 60 dana zatvora zbog nezakonitog razdvajanja maloletnih parova koji traže azil.

Stojbergova je optužena da je svesno prekršila zakon jer je naredila razdvajanje svih izbegličkih parova koji traže azil od kojih je najmanje jedan bio maloletan, što predstavlja kršenje Evropske konvencije o ljudskim pravima.

Prema danskom zakonu i zakonu o ljudskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravima, parovi se moraju procenjivati pojedinačno, što implicira da je naredba ministarke da se svi maloletni parovi razdvoje bila nezakonita, prenosi Rojters.

Razdvojena su 23 para, a odluku da se Stojbergova osudi donelo je 25 od 26 sudija.

"Zadovoljni smo presudom. Ovo je istorijski slučaj", rekli su tužioci Jon Lauricen i Ane Birgit Gameljord novinarima ispred suda.

Presuda je konačna i na nju se ne može uložiti žalba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Za bivšu ministarku " 60 dana zatvora

Izvor: B92, 13.Dec.2021

Bivša ministarka za imigraciju Danske Inger Stojberg, poznata po svojim konzervativnim stavovima, osuđena je danas na 60 dana zatvora.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.