Danko Lazović definitivno završio karijeru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danko Lazović definitivno završio karijeru

Poznati srpski fudbalski internacionalac Danko Lazović je odlučio da završi profesionalnu karijeru i zatražio sporazumni raskid ugovora sa Videotonom (od nedavno MOL Vidi FK) iz Sekešfehervara. Rukovodstvo aktuelnog mađarskog šampiona je uvažilo njegov zahtev i u narednim danima će on biti i pravno regulisan – navodi se u zvaničnom saopštenju kluba.

Prema rečima trenera MOL Vidija Marka Nikolića odlazak Lazovića je veliki gubitak za tim, kojeg već večeras očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << težak meč u Ligi Evrope protiv beloruskog BATE Borisova.

"Poznajem ga odavno i veoma sam tužan što će napustiti fudbal, jer sam siguran da bi mogao da igra na visokom nivou još nekoliko godina, što je i dokazao tokom kvalifikacija za Ligu šampiona i u prošloj sezoni", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare i dodao da je sa Lazovićem radio u tri kluba i da se radi ne samo o dobrom fudbaleru, već i o izuzetnom čoveku.

Povlačenje 35-ogodišnjeg napadača je iznenadilo sportsku javnost u Mađarskoj, pogotovo što je pre samo nedelju dana za UEFA-EL magazin izjavio: "Svakog jutra kada ustanem i krenem na trening osećam ogromnu želju za igrom, kao nikada do sada".

U februaru je produžio ugovor, a poslednji meč za ekipu iz Stonog Beograda odigrao je prošle nedelje u Felčutu, protiv Puškaš Akedemije, koja je završena porazom šampiona (2:1) i opštom tučom na terenu. Prema pisanju mađarskih medija, u pozadini Lazovićeve odluke verovatno stoji ponuda njegovog matičnog kluba, Partizana, da ojača njegovu upravu.

Lazović je došao u Videoton u leto 2016, odigrao 80 utakmica i postigao 29 golova. Ranije je igrao za Partizan, Fejenord, Bajer iz Leverkuzena, Vitese, PSV, Zenit, Peking i Olimpiju iz Ljubljane, a za reperezentaciju Srbije i Crne Gore, odnosno kasnije Srbije nastupio je 47 puta i 11 puta se upisao u listu strelaca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lazović raskinuo ugovor sa Videotonom i završio karijeru

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Sep.2018

Bivši reprezentativac Srbije Danko Lazović zvanično je raskinuo ugovor sa Videotonom i završio karijeru u 35. godini, objavio je danas mađarski klub.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.