Danici Vučenić nagrada Dušan Bogavac

Izvor: Radio 021, 24.Okt.2014, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danici Vučenić nagrada "Dušan Bogavac"

Novinarka Danica Vučenić dobitnica je novinarske nagrade "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost za 2014. godinu, saopštilo je Nezavisno udruženje novinara Srbija.

Žiri je bio u sastavu Marko Somborac, Predrag Blagojević, Vukašin Obradović, Filip Mladenović i Branka Bogavac. U obrazloženju žirija navodi se da Danica Vučenić već godinama svojim profesionalnim pristupom, hrabrim nastupom i etičkim standardima u duhu novinarskog kodeksa drži javni čas autorskom emisijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "Jedan na jedan" RTV Vojvodina.

"Njen žurnalistički angažman i obrada ključnih društvenih tema, na provokativan i objektivan način, svakako su jedan od sve više nedostajućih svetionika javnog mnenja u Srbiji, ošamućenog tabloidizacijom i sve prisutnijom cenzurom i autocenzurom", ocenio je žiri.

U užem izboru za nagradu "Dušan Bogavac" ove godine bili su i novinarke Tamara Spaić i Anđela Milivojević, novinari Slobodan Georgijev i Dragoljub Petrović, kao i redakcije "Čačanskih novina" i satiričnog portala "Njuz net".

Žiri je posebno istakao hrabar i human gest novinarke Marijane Milosavljević, koja je donirala bubreg novinarki Ivani Janković. "Odlukom da pomogne bolesnoj koleginici u borbi protiv opake bolesti Marijana Milosavljević je svim novinarima i celokupnoj javnosti pokazala uzvišenost ljudskog bića u saosećanju i hrabrost u odlučivanju", piše u saopštenju.

Nagrada će biti uručena u utorak, 28. oktobra.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Danici Vučenić nagrada "Dušan Bogavac"

Izvor: RTS, 24.Okt.2014

Novinarka Danica Vučenić dobitnica je nagrade "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost za 2014. godinu, saopštilo je Nezavisno udruženje novinara Srbija. ..Žiri je radio u sastavu Marko Somborac, Predrag Blagojević, Vukašin Obradović, Filip Mladenović i Branka Bogavac, javlja Beta. ..U obrazloženju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.