Dani seoskog turizma u Kosjeriću

Izvor: RTS, 20.Jun.2011, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani seoskog turizma u Kosjeriću

U kosjerićkom selu Skakavcima održani su Tradicionalni dani seoskog turizma. Bila je to prilika da domaćini iz Gornjeg Milanovca, Ljiga, Mionice, Valjeva i Kosjerića predstave turističku ponudu za predstojeće leto.

Domaćini iz Gornjeg Milanovca, Ljiga, Mionice, Valjeva i Kosjerića na Tradicionalnim danima seoskog turizma održanog u Kosjeriću predstavili su turističku ponudu za predstojeće leto.

Očuvana priroda, raznovrsni predeli, gostoljubivost koja podrazumeva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i bogatu trpezu, uz tradicionalne manifestacije i stare zanate ovog leta su najvažniji deo ponude seoskih domaćina iz pet opština.

Na početku leta očekivanja su različita od strahovanja zbog krize, do nade u stalne goste.

Miroslav Petronić iz Udruženja "Potomci Ilije Birčanina" u Valjevu kaže da već nekoliko godina nema nekog evidentnog pomaka ali da seoski turizam funkcioniše na granici rentabilnosti.

"Seoski turizam nije u krizi, on je u velikom razvitku samo je veliko pitanje države šta će s njim uraditi", kaže domaćin iz kosjerićkog sela Mionica Milutin Jovanović.

Činjenica ipak da poslednjih godina u srpskim selima ima mnogo više slobodnih mesta nego gostiju.

Vladimir Ivanović iz organizacije "Seoski turizam Srbije" kaže da je seoski turizam jeftina grana turizma u koju se lako investira i lako gradi.

"Možemo se pohvaliti da je svake godine 30 odsto veći broj gostiju, ali je problem što nemamo dodatne sadržaje. Ljudi dođu 2-3 dana, jedu, spavaju i onda se pitaju šta ćemo sad", kaže Ivanović.

S ciljem modernizacije seoskim domaćinima podeljeni su modemi za bežični internet, a opštinske turističke organizacije su sve aktivnije.

Direktor Turističke organizacije Gornji Milanovac Mira Mirković kaže da je ovih dana sve veće interesovanje turista, a da je posebno raduje sve veće interesovanje mladih da dođu u sela.

Direktor Turističke organizacije Kosjerić Snežana Joksimović kaže da je ova godina presudna za seoski turizam, jer je i država pokazala volju da se time malo pozabavi.

Sela centralne Srbije kroz program održivog razvoja nude sve raznovrsnije sadržaje ali ostaje još da sve to potvrde gosti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.