Dani ludaje: Bundeva od 258,5 kg

Izvor: Večernje novosti, 13.Okt.2013, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani ludaje: Bundeva od 258,5 kg

U konkurenciji više od 20 takmičara na 28. „Danima ludaje“ najtežu bundevu, od 258,5 kilograma, odnegovao je Miloš Dinjački, iz Srbobrana, a najdužu, od 252,5 santimetra, Jožef Varga, iz Temerina. Spektakularna trodnevna proizvodno-turistička manifestacija u Kikindi bila je u znaku najkrupnijeg ploda sa njiva i - sveukupnog trijumfa tikvara iz Bačke. Janko Sabo, iz Ruskog Krstura, imao je drugu po težini tikvu od 170 kilograma, dok je plod iz bašte Dejana Jovanova, prošlogodišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << šampiona, dostigao 137,5 kilograma. Novi prvak, dvadedsetpetogodišnji Miloš Dinjački, po struci programer, slučajno se, veli, ovog proleća otisnuo u tikvarski svet - iz puke radoznalosti. - Od ranog detinjstva sam uz uživanje slušao priče o bašti i njenim čarima. Ludaja mi je uvek bila opčinjavajuće lepa. A zimus mi, u dokolici, padne na um da, više štosa radi, u tu svrhu iskoristim parče okućnice. Po savetu Jovanova, biljku sam svakog dana redovno, ujutro i uveče zalivao i ukupno, dok nije sazrela, četiri puta prskao insekticidom. Sve ostalo dala je priroda - priča, u pobedničkom zanosu, ovaj mladić iz Srbobrana. Dinjački može da bude zahvalan i organizatoru atraktivne priredbe, koju je, prema gruboj proceni turističkih poslenika pratilo više od 10.000 ljudi.IZOSTAO REKORDER Milan Desnica, student iz Savinog Sela, kod Vrbasa, tri puta je uzastopno trijumfovao na „Danima ludaje“. Ovoga puta nije doputovao u Kikindu. Navodno, dosadilo mu da stalno pobeđuje, i da se u isti mah, bakući se s tovarom krajnje nezgodnim za transport, baca u, za njegove finansijske prilike, suvišan trošak. Milan, moguće je, nije znao da se od ove godine najbolji takmičari bogato nagrađuju. On je, inače, i apsolutni tekorder kikindske priredbe sa tikvom od 284,5 kilograma.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Programer pobedio paore: Proizveo tikvu od 285,5 kilograma

Izvor: Blic, 14.Okt.2013, 15:48

Pobednik 28. manifestacije „Dani ludaje“ u Kikindi je dvadesetpetogodišnji Miloš Dinjaški iz Srbobrana, koji je proizveo bundevu tešku 258,5 kilograma. Pobedio je paore iako nije ni poljoprivrednik ni odgajivač tikava, a nema ni svoju njivu. Džinovsku ludaju proizveo u bašti: Miloš Dinjaški..Dinjaški...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.