Dani krsturske paprike u Ruskom Krsturu

Izvor: B92, 15.Avg.2014, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani krsturske paprike u Ruskom Krsturu

Manifestacija "Dani krsturske paprike" biće održana 16. avgusta u mestu Ruski Krstur, u opštino Kula u Vojvodini.

Nastupiće više od 60 izlagača, proizvođača paprike i proizvoda od paprike, a biće organizovana i izložba proizvoda domaćih radinosti i starih zanata, defile konja, maskenbal za decu i muzički program.

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić tom prilikom otvoriće i novu sportsku halu u Ruskom Krsturu.

Hala, koja je finansirana sredstvima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, ima površinu od 3.800 kvadratnih metara.

Koristiće je osnovna i srednja škola "Petro Kuzmjak", sportsko društvo "Rusin", koje ima tradiciju dužu od 80 godina i u svom sastavu 11 sportskih klubova, Dom kulture i rusinski narodni teatar "Đađa".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruski Krstur dobio halu od 140 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2014, 19:20

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić otvorio je u Ruskom Krsturu, naselju u opštini Kula, novoizgrađenu sportsko-školsku halu i seosku manifestaciju "Dani krsturske paprike"...Ruski Krstur dobio sportsku halu od 140 miliona dinara.."Ruski Krstur je jedno od najvećih i najlepših sela u Vojvodini...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.