Dani azanjske pogače

Izvor: RTS, 08.Avg.2016, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani azanjske pogače

Dvadeseti Dani azanjske pogače, kao i svake godine održani su u slavu novog žita i hleba. Skromnije nego prethodnih godina, ali i dalje sa velikom ljubavlju, azanjske domaćice pokazale su šta znaju.
Centralni događaj manifestacije "Dani azanjske pogače" bila je izložba pogača, kojih je za razliku od ranijih godina bilo samo trideset pet. Domaćice su se takmičile u kategorijama za najbolju izvornu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i za najbolju modernu pogaču.

A da bi se na kraju dobila prava pogača, nije dovoljno imati samo brašno vodu i kvasac, objasnila je Dragica Mišić.
Selo Azanja ima i zadrugu koja ove godine obeležava 121. godinu postojanja a zadrugarstvo u Srbiji nije baš na zavidnom nivou, rekao je Nikola Mihailović, predsednik Zadružnog saveza Srbije.
Pored dobrih ratara selo je poznato i po vrednim povrtarima.
Interesovanje za izgled, ali i za recepte azanjskih pogača, nije izostalo pa su mnogi pokušavali da odgonetnu i uzmu "mustru" kako bi i sami za sledeću godinu pokušali da uđu u konkurenciju za nagradu.
Ove godine prvo mesto za najbolju izvornu pogaču zaslužila je Zdenka Milojević iz Azanje, a za modernu proglašena je pogača broj 9, koju je napravila Milica Pantelić.
rts.smederevo@rts.rs

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.