Danas u podne parada osoba sa invaliditetom

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Sep.2016, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas u podne parada osoba sa invaliditetom

U centru Beograda danas će tačno u podne početi parada osoba sa invaliditetom pod nazivom "Parada hrabrosti, snage i dostojanstva" čiji je cilj ukazivanje na probleme sa kojima se te osobe sauočavaju.

Iz udruženja "Feniks", koje organizuje paradu, navode da je cilj parade da se ojača jedinstvo osoba sa invaliditetom, kao i da otvoreno ukažu na svoja prava, ali i da se unapredi prihvatanje takvih osoba u društvu.

Najavljeno je da će na paradi biti izneti i zahtevi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << osoba sa invaliditetom, među kojima su povećanje tuđe nege i pomoći, izjednačavanje primanja svih osoba s invaliditetom koja se isplaćuju na osnovu invaliditeta sa primanjima civilnih žrtava rata.

Tražiće i poštovanje, brže i dosledno sprovođenje međunarodnih konvencija UN i EU, intenzivnije i aktivnije zapošljavanje osoba sa invaliditetom, besplatan prevoz i uklanjanje barijera za prevoz u vozilima GSP-a, kao i oslobađanje plaćanja raznih taksi i ukidanje PDV-a na kupovinu medicinskih pomagala.

Kako je rečeno, zahtevaju i smene u sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom u Ministarstvu za rad i traže svoje predstavnike u parlamentu i lokalnim samoupravama, bez izlaska na izbore.

Parada će početi u 12 na Trgu Republike. Šetnja će početi nešto posle 13.00 od Trga Republike ka Terazijama i ulicama Kralja Milana i Kneza Miloša sve do Nemanjine - do zgrade Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U Srbiji postoji više od 500.000 osoba sa invaliditetom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Danas u podne parada osoba sa invaliditetom

Izvor: Beta, 10.Sep.2016

U centru Beograda danas će tačno u podne početi parada osoba sa invaliditetom pod nazivom "Parada hrabrosti, snage i dostojanstva" čiji je cilj ukazivanje na probleme sa kojima se te osobe sauočavaju.Iz udruženja "Feniks", koje organizuje paradu, navode da je cilj parade da se ojača jedinstvo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.