Danas slavimo Svetog Luku: Ovu jednu stvar nikako ne smete da radite, a ako se poklonite njegovim moštima, desiće se božje čudo!

Izvor: Press, 31.Okt.2017, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas slavimo Svetog Luku: Ovu jednu stvar nikako ne smete da radite, a ako se poklonite njegovim moštima, desiće se božje čudo!

Veruje se da je Sveti Luka lično poznavao Bogorodicu.
Foto: st-luke-medal.com
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svetog Luku. Za ime ovog sveca vezuju se mnoga lepa i zanimljiva narodna verovanja.
Veruje se da je Sveti Luka lično poznavao Bogorodicu i da su tri ikone sa njenim likom koje je svetitelj naslikao najbliže njenom pravom izgledu. Zbog ovoga se smatra osnivačem >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << hrišćanskog ikonopisa. Njegove mošti se čuvaju u Carigradu, dok se njegovo stopalo nalazi u crkvi Roždestva Presvete Bogorodice u Manastiru Kosijerevo u selu Petrovići.
Pisac jednog od Hrstovih jevanđelja živeo je u 1. veku. Smatra se da je Jevanđelje po Luki - treće jevanđelje u Novom zavetu napisao oko 60. godine. Ili tako bar misle vernici.
Moderni tumači Biblije ne veruju da je Luka autor jevanđelja, za koje većina smatra je napisano najranije između 80. i 90. godine nove ere.
Nikako ne bi trebalo da budete preki i nervozni, da se upuštate u svađe i rasprave, jer je Sveti Luka bio blag i miran i uvek pomagao ljudima!

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.