Danas se sve menja: Pogodilo je celu Evropu; Otkriveno šta čeka Srbiju? VIDEO

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 11:44

Danas se sve menja: Pogodilo je celu Evropu; Otkriveno šta čeka Srbiju? VIDEO

Meteorolog Ivan Ristić je, gostujući u Jutru na TV Prva, najavio da nas naredne nedelje očekuje "ledena sedmica".

On je za početak najavio znajačajan pad temperature za Božić, kome će prethoditi pravi prolećni dani, kada će temperatura dostići 17 stepeni.

"Danas se sve menja na evropskom tlu, mi imamo poremećaj u Pacifiku koji će promeniti vreme u celoj Evropi. Dolazi nam hladan vazduh iz Rusije, koji će biti veoma hladan", objasnio je on, odgovarajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na pitanje kako je takva promena prilika moguća u 24 časa.

On je napomenuo da će taj vazduh u nedelju stići u Beč, koji je jedini "ulaz" za hladan vazduh kod nas. "Od Beča do Beograda hladnom vazduhu treba jedan dan da stigne."

Kada hladan vazduh stigne do naše zemlje, treba da očekujemo nagli pad temperature i sneg, koji će pasti u ponedeljak ujutru.

"Imaćemo pravi zimski ugođaj u ponedeljak i utorak, temperatura će biti od -5 do 0 stepeni u celoj Srbiji", objasnio je Ristić dodajući da "već u sredu imamo razvedravanje, ali do naredne nedelje temperatura neće rasti preko 0 stepeni".

Govoreći i o temperaturi za ceo januar, Ristić je rekao: "Do kraja januara, ja očekujem da naredne dve nedelje budu zaista zimske nedelje, uglavnom će padati sneg, a posle Sv. Jovana nas očekuje stabilizacija vremena, i porast temperatura, pa čak i prolećne temperature, do nekih 15 stepeni, pa čak možda i čak do 18."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.